Monica Macovei: Dacă tandemul Ponta-Antonescu va rămâne, cei din agricultură vor pierde fondurile APIA

Europarlamentarul Monica Macovei susţine că "dacă tandemul Ponta-Antonescu va continua să rămână în fruntea ţării şi să acţioneze împotriva ei, oamenii nu vor mai primi bani europeni".
Monica Macovei, dand o declaratie de presa la sediul PDL (Lidia Melinte/ The Epoch Times Romania)
Epoch Times România
26.07.2012

Europarlamentarul Monica Macovei susţine că "dacă tandemul Ponta-Antonescu va continua să rămână în fruntea ţării şi să acţioneze împotriva ei, oamenii nu vor mai primi bani europeni".

“România este deja monitorizată, iar următorul lucru pe care Uniunea Europeană l-ar putea face este tăierea fondurilor pentru agricultură, transport, dezvoltare, turism, şi pentru alte domenii de pe urma cărora toţi românii au de câştigat”, transmite Monica Macovei într-un comunicat.

”Subvenţia APIA, pe care fiecare familie din România cu o anumită suprafaţă de pământ o primeşte de la Uniunea Europeană, ar putea fi tăiată. Pentru anul 2013, subvenţia planificată este de 142 euro pe hectar. Dacă tandemul Ponta-Antonescu va continua să rămână în fruntea ţării şi să acţioneze împotriva ei, oamenii nu vor mai primi aceşti bani europeni, cei care lucrează în agricultură vor pierde fondurile APIA, iar cei cu ferme de animale vor pierde subvenţiile europene”, avertizează ea.

Europarlamentarul consideră că reacţiile Uniunii Europene transmit mesajul că aceasta nu are încredere în Ponta, nici în Antonescu şi nici în USL. „Toate asigurările pe care aceştia le-au dat europenilor că vor respecta legea în România s-au dovedit a fi minciuni. În momentul de faţă, preocuparea celor de la Bruxelles este legată de schimbările privind referendumul, care permit fraudarea alegerilor de duminică cum numai comuniştii au mai făcut-o în România în 1946”, a explicat Monica Macovei.

În opinia Monicăi Macovei, echipa Ponta-Antonescu-USL doreşte marginalizarea Româ niei în Uniunea Europeană şi în lume, lucru care va avea efecte negative directe, în primul rând de natură financiară, pentru români.„Singura solutie de a ieşi din această criză politica şi a reface Romania credibilă pe plan extern este invalidarea referendumului de duminică prin neparticipare. Acesta nu este un referendum în interes national, ci o viclenie a USL de a pune mâna pe toata puterea în România”, a declarat Monica Macovei, adăugând că un referendum în interes naţional a fost cel în care românii au votat pentru 300 parlamentari şi o cameră parlamentară, dar pe care USL nu l-a respectat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor