Moldova creează împreună cu Transnistria o frontieră reală

(DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Moldova creează împreună cu Transnistria o frontieră reală, consideră ministrul afacerilor externe al Autoproclamatei RMN, Nina Ştanski. Potrivit "Infotag", cu referire la site-ul MAE, ea a făcut această declaraţie în faţa jurnaliştilor după vizita întreprinsă de reprezentanţii participanţilor la negocieri în formatul "5+2", la oficiul teritorial al Biroului de Migraţie şi Azil al Republicii Moldova, de lângă satul Hârboveţ, raionul Anenii Noi.

"Noi urmărim crearea unei frontiere reale, pentru care va fi utilizată infrastructura existentă. Obiectul este modernizat substanţial: sunt suprafeţe suplimentare, dispozitive pentru scanarea actelor, un inspectorat corespunzător. Nu este exclus ca mâine postul să fie abilitat cu totul cu alte funcţii", a spus Ştanski.

Principalul reprezentat la negocieri din partea Transnistriei a calificat drept puţin convingătoare argumentele părţii moldoveneşti, precum că la punctele de migraţie "se va efectua evidenţa şi nu controlul cetăţenilor".

Potrivit comunicatului, MAE este îngrijorat în special de faptul că "acţiunile privind deschidea punctelor de migraţie nu sunt coordonate cu organele abilitate -Comisia Unificată de Control".

Drept răspuns, viceprim-ministrul Eugen Carpov, responsabil pentru integrare, a comunicat că partea moldovenească va informa, joi, CUC cu referire la problema vizată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe