Moise Guran: Am avut cu Vâlcov o relaţie foarte bună până s-a dovedit că este penal

Moise Guran
Moise Guran (Epoch Times România)

Moise Guran, care a luat decizia de a renunţa definitiv la cariera de jurnalist pentru a-şi asuma un rol politic, a afirmat, luni seara, la Digi 24, că a avut o relaţie bună cu fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov, până în momentul în care "s-a dovedit" că acesta este "penal".

“Am avut cu Darius Vâlcov o relaţie foarte bună până s-a dovedit că este penal. M-a invitat la Ministerul de Finanţe, am stat de vorbă, am discutat despre reducerea TVA la alimente. Nu sunt convins că a ţinut cont de părerea mea. Am avut dezbateri cu toţi cei care m-au întrebat ceva”, a declarat Guran, citat de Aktual 24.

Jurnalistul a mai susţinut că, în ciuda intrării sale pe scena politică, de fapt nu îşi doreşte o carieră politică.

“Probabil [cariera politică – n.r.] va veni. Dacă nu va veni înseamnă că am dat greş. Pe mine mă interesează foarte mult următorii patru ani pentru că sunt cruciali pentru ţara asta”, a explicat Guran.

De asemenea, Moise Guran a mai subliniat că nu va primi salariu din partea USR, precizând că îşi permite să trăiască fără remuneraţie financiară timp de un an, după care probabil va face pasul angajării.

Reamintim că, după o serie de discuţii cu liderii Alianţei USR-PLUS, jurnalistul Moise Guran a anunţat săptămâna trecută că a luat decizia de a renunţa definitiv la cariera de jurnalist pentru a-şi asuma un rol politic.

Decizia sa a stârnit unele valuri pe scena jurnalistică şi politică, în special după ce a afirmat că nu a considerat că a fost un conflict de interese să lucreze în paralel ca jurnalist şi consultant politic pentru USR-PLUS.