Mitroi (CFA România): Creşterea salariilor este o promisiune doar pentru o parte a populaţiei

. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Epoch Times România
07.03.2012

Creşterea salariilor este o promisiune care se adresează doar unei părţi a populaţiei şi ignoră complet ceea ce se întâmplă pe partea privată, cea care răspunde şi duce pe umeri creşterea economică, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Adrian Mitroi, secretarul general al Asociaţiei Analiştilor Financiari (CFA România).

"Aş fi preferat oricând declaraţii de 3-5% reducere CAS pentru că impozitarea muncii este, în continuare, extrem de prohibitivă şi de ridicată şi cred că mai potrivit ar fi fost ceva mai balansat valabil pentru toată economia. Economia are nevoie acum de creştere economică şi de un suflu care să fie cordial cu ambele părţi, şi partea bugetară şi partea privată", a spus Mitroi, menţionând că vorbeşte în calitate de analist, profesor de investiţii.

Potrivit acestuia, este o măsură pe care nimeni nu o ia şi toată lumea o va privi, în afara României, un pic îndoit, "o măsură care nu se ia în condiţii recesionare".

"Pe de altă parte, este o nedreptate care s-a făcut şi care trebuie îndreptată, însă salariile acestea trebuiesc compensate cu ceva cu încasări mai mari la buget sau cu cheltuieli mai mici, ori reducerea evaziunii fiscale. În concluzie, eu aş fi preferat CAS, să văd ceva valabil pentru întreaga economie şi nu doar pentru o parte a ei", a explicat analistul.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri, în Parlament, că ar trebui găsite soluţii pentru ca, în jurul datei de 1 iunie, să fie reîntregite salariile bugetarilor.

"La începutul anului 2011, parte din sumele tăiate din salariile bugetarilor au fost restituite. Cred că este o datorie a mea şi a dvs să gândim şi să găsim soluţii pentru ca, undeva în jurul datei de 1 iunie, să reîntregim salariile bugetarilor, chiar dacă în luna ianuarie am avut un excedent faţă de veniturile planificate în buget, în luna februarie am avut un minus de două ori mai mare decât excedentul din ianuarie şi, probabil, şi în martie vom avea un minus de venituri în bugetul de stat. Dar el se datorează conjunctural situaţiei meteorologice din luna februarie", a spus Băsescu, în plenul Parlamentului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor