Mişcare punitivă: Rusia expulzează diplomaţi greci

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. (Getty Images)

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat luni că l-a convocat pe ambasadorul grec la Moscova, Andreas Friganas, şi i-a transmis că răspunde în mod similar la ceea ce a numit a fi o decizie neprietenoasă a Atenei de a expulza doi diplomaţi ruşi.

În declaraţia sa, ministerul nu a menţionat numele diplomaţilor eleni pe care i-a expulzat şi nici nu a precizat data la care aceştia urmează să plece din ţară.

Grecia a declarat în luna iulie că a expulzat doi diplomaţi ruşi şi le-a interzis altor două persoane să intre în ţară pentru presupusa încercare de a mitui oficiali şi de a alimenta demonstraţii cu scopul de a submina un acord care va permite Macedoniei să intre în NATO. Rusia a negat acuzaţiile.

Ministerul rus a declarat că măsura grecilor a fost nejustificată şi a avertizat cu privire la unele consecinţe nespecificate. La rândul său, Ministerul de Externe grec a declarat Moscovei să nu mai interfereze în problemele interne ale unui stat străin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe