Mircea Roman - Vrem 2 medalii, dintre care una din aur

(photos.com)
Epoch Times România
23.07.2012

Mircea Roman, unul dintre cei mai prestigioşi şi titraţi antrenori români, participă la a 4-a sa Olimpiadă şi vizează două medalii pentru cele două bărci feminin, dublu rame fără cârmaci şi 8+1, ce vor concura la canotaj la JO 2012.

"Doresc să ne realizăm obiectivele, aşa cum le-am realizat la precedentele trei olimpiade, deşi va deosebit de greu. Noi vrem două medalii, dintre care una din aur, şi ar fi nemaipomenit dacă vom reuşi acest lucru. Regata olimpică are probabil cel mai ridicat nivel, pentru că s-au bătut multe recorduri la regatele de verificare. Chiar în probele noastre s-au egalat şi s-au bătut recorduri, dar şi noi ne-am îmbunătăţit timpii. Doar concursul îţi spune dacă te-ai pregătit bine sau au fost alţii care au avut mai multă inspiraţie", a declarat Mircea Roman, pe aeroportul Otopeni, înainte de plecarea la Londra a sportivilor de la canotaj, box, tenis, tenis de masă, nataţie.

Barca de 8+1, comparativ cu Atena sau Beijing, este foarte tânără. "Echipa de la Atena, era o deosebit de experimentată şi asta le-a permis să lupte pentru aur şi să îl obţină. La Beijing, echipa avea deja o infuzie de tineret şi acest lucru s-a văzut, în timp ce această echipă este foarte tânără, cele care erau infuzia de tineret de la Beijing sunt acum consacrate şi ne bazăm chiar pe două sportive de la tineret. Cred că avem şi cea mai tânără echipă, dar timpii scoşi de echipa asta pe Snagov sunt mai buni decât cei scoşi înainte de Atena şi Beijing. Sunt la 8/10 de recordul probei, iar pentru lacul Snagov este deosebit şi nu s-a mai scos un asemenea timp", a adăugat antrenorul Roman.

Singurul motiv de îngrijorare, înaintea regatei olimpice este lipsa de experienţă a echipajului de 8+1: "Ne ducem cu încredere, dar să vedem acum dacă lipsa de experienţă nu o să omoare performanţa", a spus antrenorul canotoarelor.

La Londra, experimentatele Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu nu vor dubla probele şi vor trage doar la dublu rame fără cârmaci. "Nu vom dubla. Fetele de la 2- au anumită vârstă, dar nu că nu ar fi în stare să dubleze, dar am vrut să se concentreze pe proba asta pentru că ar putea face un record. De la Sydney, Andrunache a luat numai aurul olimpic. Să vedem, acolo îşi vor apăra titlul olimpic şi să vedem dacă vor reuşi, ar fi fantastic", a spus Mircea Roman.

Canalul de la Eton are anumite particularităţi care ar putea defavoriza competitorii. "Este un vânt dominant lateral, sper să nu ne întâlnim cu el de data asta, un vânt care crează avantaj de culoare. Este avantajos pentru echipele experimentate, valoroase, şi strategia ar fi să reuşeşti din prima să intri în etapele superioare, ca să nu ajungi pe culoare defavorizate de vânt. Sperăm ca această echipă să aibă nu numai putere, ci şi luciditate, să nu greşească, deşi fiind o echipă mai tânără este deschisă greşelilor", a precizat Roman.

Întrecerile în probele de canotaj, ce ne interesează direct, debutează pe 28 iulie, cu serii la dublu rame fără cârmaci, iar seriile la 8+1 sunt programate pe 29 iulie, la Eton.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor