Ministrul Sănătăţii israelian surprins cu un microfon deschis: Paşapoartele de imunitate sunt pentru forţarea vaccinării

(gov.md)

Fără să ştie că se afla lângă un microfon lăsat deschis, care transmitea în direct la un post de televiziune, ministrul israelian al Sănătăţii, Nitzan Horowitz, a recunoscut că paşapoartele de imunitate sunt, în primul rând, un program de constrângere a persoanelor sceptice - pentru a le face să se vaccineze.

„Impunerea unor reguli cu 'green pass' în anumite locuri este necesară doar pentru a face presiuni asupra publicului să se vaccineze şi nu din motive medicale, a declarat duminică ministrul israelian al Sănătăţii, Nitzan Horowitz, înaintea şedinţei săptămânale a Cabinetului”, relatează Jewish News Syndicate.

Fără să ştie că ceea ce afirma se transmitea în direct către naţiune pe Canalul 12, Horowitz (materialul poate fi vizionat aici) i-a spus ministrului de Interne, Ayelet Shaked, nu numai că paşaportul de imunitate ar trebui să nu fie obligatoriu pentru a lua masa la restaurante în aer liber, ci şi „pentru piscine”.

„Epidemiologic, aşa este”, a întărit Horowitz, adăugând: „Treaba este, vă spun, problema noastră este că oamenii nu se vaccinează. Trebuie să-i influenţăm puţin; altfel, nu vom ieşi din această [situaţie de pandemie].”

Ministrul Sănătăţii a continuat, recunoscând că sistemul nici măcar nu este pus în aplicare în majoritatea locurilor.

„Există un fel de universalitate a sistemului „green pass”, altul decât la mall-uri, unde cred că ar trebui impus, [pentru că] acum este clar că nu se aplică nicăieri”, a spus el.

Israelul a fost odată lăudat pentru lansarea cu succes a programului de vaccinare şi pentru viteza cu care a introdus paşapoartele de imunitate.

Programele de paşapoarte de imunitate, menţionate la un moment dat de liderul chinez Xi Jinping, au fost anunţate ca o „viziune despre modul în care se pot ridica restricţiile”.

Israelul, în ciuda ratei ridicate de vaccinare, a raportat recent cifre record ale îmbolnăvirilor zilnice cu virusul Wuhan - 11.000 de infecţii înregistrate.

Deşi ameninţarea cu privire la obligativitatea paşaportului de imunitate la intrarea în numeroase locuri publice a convins pe mulţi tineri să se vaccineze, odată ce a fost lansat sistemul, a fost rareori pus în aplicare şi ulterior a fost casat, la sfârşitul lunii mai.

Dar odată ce cazurile au început să crească din nou, ulterior, în acea vară, sistemul de paşapoarte de imunitate din Israel a fost reintrodus şi extins.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură