Ministrul Sănătăţii, despre presupusele crime din Spitalul de Urgenţă Sibiu: Am aflat din presă

Vlad Voiculescu - gov.ro
Vlad Voiculescu - gov.ro (Epoch Times România)

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a catalogat drept “şocante” informaţiile apărute în presă privind cazul pacienţilor de la Spitalul din Sibiu şi a adăugat că va vedea "ce se întâmplă de fapt acolo".

"Vom încerca să vedem ce s-a întâmplat de fapt acolo. Am citit şi eu parte din articolul din publicaţia din Sibiu, este absolut şocant", a afirmat Voiculescu, citat de Ziare.com.

Ministrul afirmă că nu a primit sesizări despre cazul în speţă, fiind vorba despre un articol apărut în presă, dar este de părere că nişte verificări sunt necesare.

"Nu am primit sesizări că s-ar întâmpla ceva măcar asemănător în alte secţii. În momentul acesta vorbim despre o relatare dintr-un articol de presă, lucru care trebuie verificat", a menţionat Vlad Voiculescu.

Declaraţiile oficialului vin în contextul în care, o persoană care susţine că ar fi fost angajat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, la Secţia ATI, unde sunt bolnavii cu COVID-19, a afirmat într-un articol publicat duminică, în presa locală, că şi "el ar fi omorât pacienţi", informează Agerpres.

Potrivit acestei dezvăluiri, pacienţii cu COVID-19 aduşi în această secţie ar fi fost sedaţi de la început, în condiţiile în care aşa ceva este fatal pentru cei cu infecţii respiratorii. De asemenea, sursa respectivă susţine că aceşti pacienţi ar fi fost efectiv legaţi de pat, de mâini şi de picioare, în poziţia cu faţa în sus, în momentul în care nu mai puteau respira şi începeau să se agite.

Ministrul Sănătăţii a solicitat, luni, o anchetă a Corpului de Control la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu în urma relatărilor apărute în spaţiul public privind nereguli în tratamentul pacienţilor internaţi în cadrul Secţiei ATI de la această unitate medicală.

"Ministerul Sănătăţii informează că, în urma relatărilor apărute în spaţiul public privind nereguli în tratamentul pacienţilor internaţi în cadrul Secţiei ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a solicitat demararea unei anchete de către o echipă formată din reprezentanţi ai Corpului de Control al ministrului şi Inspecţiei Sanitare de Stat", se arată într-un comunicat de presă transmis de Minister.

La rândul lor, procurorii au deschis luni, un dosar penal pentru omor, în cazul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, după ce a fost publicat un articol în presa locală, în care o sursă a declarat sub protecţia anonimatului că ar fi ucis ca fost angajat al Secţiei ATI, atât el, dar şi alte cadre medicale, pacienţi cu COVID-19, a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură