Ministrul Mediului, "ranch" de aproape 1 milion de euro pe bani nejustificaţi. Cu struţi, ponei şi.. piscină

Ranch-ul ministrului Costel Alexe.
Ranch-ul ministrului Costel Alexe. (Reporter de Iasi)

Ministrul Mediului, Costel Alexe, deţine un adevărat “ranch” la 25 de kilometri de Iaşi, în satul Sculeni, prin firma soţiei. Complexul are 3,8 hectare de teren şi o suprafaţă construită la sol de aproape 1700 de mp, informează publicaţia Reporter de Iaşi. În afară de asta, pe domeniul respectiv, Alexe deţine cai, struţi, ponei, păuni, 1.400 mp de construcţii la cheie, o piscină în lucru, cort de evenimente, sute de metri pătraţi de pavele, grajduri, stive de lemne şi hrană pentru animale, a căror valoare însumată se ridică la cel puţin 700.000 de euro.

Pe suprafaţa ocupată există şi un cort pentru evenimente, o căsuţă cu loc de joacă pentru copii, mai multe adăposturi pentru animale. Cele 3,8 hectare sunt în continuare supuse unor lucrări de amenajare, după cum se deduce observând stive de cherestea şi pavele, şi toate transformările au fost realizate în ultimii doi ani.

Potrivit sursei citate, pe vremea când nu devenise încă ministrul Mediului, adică în 2018, Costel Alexe se plângea că nu poate face investiţii la complexul de recreere de la Sculeni pentru că i-a fost respinsă finanţarea la o licitaţie de proiecte europene dar, până la urmă, a făcut toate amenajările la un parc tematic întins pe 4 ha, fără să spună care a fost sursa banilor. Costel Alexe n-a declarat niciun credit, iar veniturile familiei sale sunt de 40.000 de euro/an. Şeful PNL Iaşi refuză să explice ieşenilor de unde a avut bani.

Jurnaliştii de la Reporteris.ro susţin că, în 2015, firma Corporex având-o ca asociat unic pe Raluca Alexe, a cumpărat întregul complex de la Construcţii Hidrotehnice (CH) SA în schimbul a doar 42.000 de euro, cam preţul unui apartament cu două camere în Tătăraşi afirmă aceştia. CH a fost controlată de deputatul PNL Mihai Lupu, din Constanţa, şi apoi de către fiica acestuia şi se pare că în acest fel a ajuns pontul la Costel Alexe, şi el parlamentar PNL la vremea aceea. Construcţii Hidrotehnice a avut contracte de zeci de milioane de lei cu Direcţia Regională Iaşi a Apelor Române.

La întrebările justificate ale presei, Mihai Alexe, unul dintre fraţii ministrului, a răspuns arogant: „Nu vă răspund la nicio întrebare. Plecaţi.”

Articolul complet aici.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.