Ministrul Ioan Rus s-a întâlnit cu o delegaţie a Parlamentului finlandez

Ioan Rus, ministrul Administraţiei şi Internelor, a avut joi, la sediul ministerului, o întâlnire oficială cu delegaţia Subcomitetului pentru Administraţie şi Securitate din cadrul Comitetului de Finanţe al Parlamentului finlandez. (http://www.comunicare.mai.gov.ro)
Epoch Times România
10.05.2012

Ioan Rus, ministrul Administraţiei şi Internelor, a avut joi, la sediul ministerului, o întâlnire oficială cu delegaţia Subcomitetului pentru Administraţie şi Securitate din cadrul Comitetului de Finanţe al Parlamentului finlandez, prilej cu care a fost abordat subiectul legat de aderarea României la spaţiul Schengen.

Potrivit unui comunicat al MAI transmis joi AGERPRES, partea finlandeză şi-a exprimat aprecierea faţă de progresele înregistrate de România în ceea ce priveşte securizarea frontierelor.

Acesta a reiterat, de asemenea, că Finlanda va sprijini aderarea României, precizând, totodată, şi faptul că sunt aşteptate ultimele rapoarte privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a anunţat trimiterea la Helsinki, începând cu 1 iunie, pentru o perioadă de trei luni, a unui ofiţer român în misiune de asistenţă şi sprijin operativ în desfăşurarea în comun cu autorităţile finlandeze a unor activităţi specifice poliţieneşti.

De asemenea, potrivit sursei citate, a fost remarcat rolul activ al Poliţiei Române în ceea ce priveşte combaterea fenomenului infracţional, atât la nivel intern, cât şi în cadru transfrontalier, în combaterea traficului de stupefiante, de persoane, dar şi a criminalităţii cibernetice.

Referitor la problematica cetăţenilor de etnie romă, subiect care preocupă în mod deosebit partea finlandeză, ministrul Administraţiei şi Internelor a subliniat importanţa conlucrării la nivel interinstituţional, dar şi al cooperării între statele care se confruntă cu această problemă.

Ministrul Ioan Rus a oferit asigurări că toate progresele înregistrate până în prezent pe subiectele abordate în cadrul dialogului româno-finlandez sunt ireversibile, iar cooperarea stabilită atât la nivelul celor două ministere, dar şi cu misiunea diplomatică finlandeză la Bucureşti va continua cu aceleaşi foarte bune rezultate, se mai arată în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor