Ministrul Ioan Rus: MAI are drept prioritate zero aderarea României la spaţiul Schengen

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) are drept prioritate zero aderarea României la spaţiul Schengen, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul de resort Ioan Rus.
(photos.com)
Epoch Times România
10.05.2012

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) are drept prioritate zero aderarea României la spaţiul Schengen, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul de resort Ioan Rus.

 

"Avem prioritate zero Schengen-ul. Voi avea pe această zonă săptămâna viitoare întâlniri cu toţi ambasadorii din ţările importante din UE şi în continuare cu toţi cei care, să spunem, pot să sprijine suplimentar acest demers al nostru şi voi începe un program şi de întâlniri cu miniştri de Interne din ţările UE, astfel încât să reacordăm mai puternic demersurile noastre la demersurile europene sau la gândurile pe care ei le au, pretenţiile pe care le au vizavi de ceea ce avem noi de făcut", a spus Ioan Rus, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, pe de altă parte, în prezent se evaluează nivelul infracţionalităţii în România.

"Evaluăm în acest moment nivelul siguranţei, ordinii publice, siguranţei cetăţeanului, nivelul infracţionalităţii în România, etc, astfel încât să ştim că plecăm de la acest nivel şi să vedem unde putem ajunge în aceste luni cât acest Guvern funcţionează şi, după aceea, în continuare vom vedea cum va fi după alegerile din noiembrie", a menţionat Ioan Rus.

El a afirmat că se pune la punct privind situaţia MAI. "Mă informez despre problemele pe care le au, astfel încât mi-am propus ca până la sfârşitul acestei săptămâni să am şi eu o imagine cât mai exactă a poziţiei în care ministerul de află vizavi de exigenţe ideale", a spus Rus.

Ministrul a menţionat că îşi propune continuarea programelor din prezent pe care va încerca să le optimizeze.

"Ne propunem să continuăm toate programele care există până în acest moment, deci vor fi elemente de continuitate masivă privind multe dintre lucrurile care s-au derulat şi până în acest moment, fără îndoială prin prestaţia noastră încercând să le optimizăm, să le facem mai eficiente şi mai aproape de nevoile pe care cetăţenii români le au în relaţia cu MAI", a adăugat Ioan Rus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor