Ministrul german de Interne: România se angajează pe o cale politică îndoielnică

Aderarea României la spaţiul Schengen ar putea fi întârziată, este de părere ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich.
(photos.com)
Cristina Boiangiu
08.08.2012

Aderarea României la spaţiul Schengen ar putea fi întârziată, este de părere ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, care crede că acelaşi lucru este valabil şi în cazul Bulgăriei.

"Se poate ca anularea prevăzută a controalelor pe aeroporturi şi în porturi să fie întârziată în continuare", a declarat ministrul pentru cotidianul regional german Hamburger Abendblatt, adăugând că "nu vede pentru mult timp (de-acum înainte) deschiderea frontierelor terestre". El a arătat că unul dintre motive este situaţia politică de la Bucureşti.

"Din nefericire, evoluţia din Bulgaria nu este atât de avansată pe cât puteam spera. România se angajează pe o cale politică îndoielnică. Trebuie să ne uităm, desigur, în cadrul unei aderări a unei ţări la Spaţiul Schengen la situaţia (cu privire la) statul de drept", a precizat Hans-Peter Friedrich.

Responsabilii de la Uniunea Europeană vor analiza, în septembrie, aderarea României şi Bulgăriei la Spaţiul Schengen. Comisia Europeană (CE) a criticat dur România, îndemnând-o să restabilească de urgenţă statul de drept. Nici Bulgaria nu a fost văzută prea bine şi i s-a cerut să lupte contra corupţiei la nivel înalt.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor