Ministrul Digitalizării, despre vizita şefului Poştei Române în China: Nu am fost informat nici înainte, nici după

Bogdan Ivan
Bogdan Ivan (Facebook/IvanBogdanGruia)

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a declarat luni, la B1 TV, că nu a fost informat înainte sau după vizita efectuată în China de şeful Poştei Române, Valentin Ştefan, şi că, din acest motiv, a transmis o solicitare oficială pentru a afla “scopul, durata vizitei şi ceea ce propune mai departe în interesul companiei”.

“Nu am fost informat nici înainte, nici după. Am transmis prin intermediul AGA, am solicitat de urgenţă documente justificative, raport de activitate cu ce s-a angajat Poşta Română în această deplasare în China. Este evident că era legal, în calitate de acţionar majoritar, să fiu informat de această deplasare şi de potenţialele angajamente pe care le va lua compania. Vorbind strict pe lege, nu poate să angajeze nimeni compania în diferite parteneriate de orice natură, fără acordul Consiliului de Administraţie şi fără acordul AGA.

Nu am fost informat. Am transmis solicitare oficială, prin intermediul AGA, în clipa în care am avut această informaţie că este plecat din ţară domnul director. Aştept în scris explicit scopul, durata vizitei şi ceea ce propune mai departe în interesul companiei (…). Domnul director este subordonat Consiliului de Administraţie, care este selectat în baza ordonanţei 109 a societăţilor comerciale cu capital de stat”, a precizat ministrul Digitalizării, întrebat despre deplasarea din China a şefului Poştei Române.

De asemenea, în ceea ce priveşte posibilitatea demiterii din funcţie a lui Valentin Ştefan, ministrul a afirmat:

“Nu eu l-am numit în funcţie pe domnul director al Poştei Române. A fost un concurs promovat înainte de a ajunge eu în acest minister, a fost creat cu girul şi concursul Consiliului de Administraţie, care este selectat tot în baza ordonanţei 109. Prin urmare, n-am calitatea de a interveni într-o formă sau în alta în acest proces”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne