Ministrul ceh de Externe: un stat străin se află în spatele hăckuirii e-mailurilor ministerului

Hackerii lovesc din nou conturile de e-mail, de data aceasta ale Ministerului de Externe al Republicii Cehe.
(Captură Foto)

Hackerii au spart zeci de conturi de e-mail la Ministerul de Externe al Republicii Cehe, într-un atac similar cu hăck-uirea, în 2016, a Partidului Democrat din Statele Unite, în timpul campaniei prezidenţiale, a declarat ministrul de externe Lubomir Zaoralek.

„Cei mai buni experţi ai noştri mi-au spus că atacul a fost atât de sofisticat încât se crede că a fost dirijat de o ţară străină”, a afirmat Zaoralek. „Părea similar atacului dirijat împotriva sistemului de internet al Partidului Democrat din SUA”.

Zaoralek a precizat totodată că, în urma atacurilor, nu a fost compromis niciun material confidenţial din minister şi a asigurat jurnaliştii că sistemul online al ministerului este în prezent în siguranţă.

Oficiali ai Statelor Unite au acuzat Rusia anul trecut că s-ar fi amestecat în alegerile SUA din 8 noiembrie, dezvăluind e-mailurile membrilor marcanţi ai Partidului Democrat.

În octombrie, autorităţile cehe au arestat un bărbat rus, dat în urmărire în Statele Unite, bănuit că ar fi spart sistemele informatice ale SUA.