Ministrul ceh de Externe: un stat străin se află în spatele hăckuirii e-mailurilor ministerului

Hackerii lovesc din nou conturile de e-mail, de data aceasta ale Ministerului de Externe al Republicii Cehe.
(Captură Foto)

Hackerii au spart zeci de conturi de e-mail la Ministerul de Externe al Republicii Cehe, într-un atac similar cu hăck-uirea, în 2016, a Partidului Democrat din Statele Unite, în timpul campaniei prezidenţiale, a declarat ministrul de externe Lubomir Zaoralek.

„Cei mai buni experţi ai noştri mi-au spus că atacul a fost atât de sofisticat încât se crede că a fost dirijat de o ţară străină”, a afirmat Zaoralek. „Părea similar atacului dirijat împotriva sistemului de internet al Partidului Democrat din SUA”.

Zaoralek a precizat totodată că, în urma atacurilor, nu a fost compromis niciun material confidenţial din minister şi a asigurat jurnaliştii că sistemul online al ministerului este în prezent în siguranţă.

Oficiali ai Statelor Unite au acuzat Rusia anul trecut că s-ar fi amestecat în alegerile SUA din 8 noiembrie, dezvăluind e-mailurile membrilor marcanţi ai Partidului Democrat.

În octombrie, autorităţile cehe au arestat un bărbat rus, dat în urmărire în Statele Unite, bănuit că ar fi spart sistemele informatice ale SUA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe