Miniştrii de finanţe G7 se întâlnesc marţi pentru a discuta despre criza datoriilor din zona euro

Miniştrii de finanţe ai grupului G7 se vor întâlni marţi pentru a discuta de urgenţă despre criza datoriilor din zona euro, pe fondul temerilor că înrăutăţirea poziţiei financiare a Europei ar putea trage în jos revenirea economică la nivel global, potrivit bbc.com.
(photos.com)
Epoch Times România
05.06.2012

Miniştrii de finanţe ai grupului G7 se vor întâlni marţi pentru a discuta de urgenţă despre criza datoriilor din zona euro, pe fondul temerilor că înrăutăţirea poziţiei financiare a Europei ar putea trage în jos revenirea economică la nivel global, anunţă bbc.com.

Discuţiile au la baza temerile recente privind economia din zona euro, întărite şi de ultimele date privind contracţia în luna mai a sectorului privat, inclusiv în Germania.

În plus, în condiţiile unor îngrijorări crescânde legate de Spania, liderii europeni au opinii diferite privind de lansarea unor obligaţiuni comune. Subiectul eurobondurilor, care ar putea consolida datoria zonei euro şi ar putea reduce costurile de împrumut, a reprezentat o chestiune abordată diferit la sumitul UE de luna trecută.

Ţările G7 din afara zonei euro se tem că eşecul Europei de a reveni ar putea duce la înrăutăţirea poziţiei financiare, tragând în jos recuperarea la nivel global.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor