Ministerul Turismului şi Dezvoltării Rurale va promova Festivalul „George Enescu” 2013

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) va promova Festivalul şi Concursul Internaţional ”George Enescu”, iar România, ca destinaţie de turism, în contextul organizării ediţiei 2013 a festivalului, a anunţat vineri ministerul.

Ministerul Turismului precizează că parteneriatul pentru îndeplinirea acestui obiectiv şi viitoarele acţiuni comune au fost stabilite prin încheierea unui protocol de colaborare între MDRT şi Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.

"Ca minister, suntem în situaţia de a prezenta turiştilor străini atracţiile turistice ale României, atracţii pe care, însă, nu le şi gestionăm. Tocmai de aceea, singura soluţie viabilă este parteneriatul cu cei care administrează regiuni sau obiective turistice, cu cei care organizează manifestări şi evenimente de interes pentru potenţialii vizitatori", a declarat ministrul Turismului, Eduard Hellvig.

Protocolul prevede ca Ministerul Turismului să promoveze Festivalul în cadrul acţiunilor de marketing turistic pe care le derulează în mod curent. Totodată, colaborarea se referă şi la promovarea de itinerarii culturale aferente evenimentului, a muzeelor, caselor memoriale, aşezămintelor culturale, având tematica „George Enescu”.

"Astfel de acţiuni se referă la asigurarea unui spaţiu dedicat promovării Festivalului în standul României organizat de MDRT la târgurile şi expoziţiile turistice la care participă, la organizarea de vizite de documentare tematice, în România, pentru diverse categorii de publicuri, la includerea evenimentului şi a obiectivelor turistice tematice în propriile materiale de informare - broşuri, pliante, CD-uri - în special în cele destinate promovării turismului cultural, şi la alte instrumente de marketing turistic gestionate de reprezentanţele MDRT din străinătate", se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte Ministerul Culturii, acesta va asigura realizarea, de către organizatorul evenimentului a materialelor de promovare a evenimentului - cataloage, broşuri, pliante, postere, ghiduri, materiale audio-video, CD- uri, DVD-uri, dar şi promovarea brandului de turism al României, prin inserarea în propriile materialele editate cu prilejul Festivalului, stabilirea acelor itinerarii tematice care să fie promovate şi participarea la evenimentele organizate de MDRT, prin susţinerea de prezentări cu privire la Festival.

Cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu” se desfăşoară, în perioada 1-28 septembrie 2013, la Bucureşti. Guvernul României, prin Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, este producător, iar Primăria Municipiului Bucureşti, Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune au calitatea de co-producători. Festivalul a avut deschiderea oficială în data de 4 septembrie 1958, la trei ani dupa moartea lui George Enescu, marcând debutul celei mai importante manifestări muzicale internaţionale găzduite de România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură