Ministerul Sănătăţii face apel la calm: Pe moment nu există riscul să rămânem fără teste pentru coronavirus

.
. (pixabay.com)

Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi, că, în urma inventarierii stocului testelor de diagnosticare moleculară pentru detectarea coronavirusului “Wuhan”, în cele 7 centre din ţară (două în Bucureşti şi câte unul în Cluj, Iaşi, Timiş, Constanţa şi Dolj) există peste 1.200 de teste.

În comunicatul său de presă, Ministerul Sănătăţii a ţinut să sublinieze că acel număr de teste este suficient până la sfârşitul acestei săptămâni, “când vor sosi şi celelalte teste care au fost deja comandate”.

“Comenzile urmează să ajungă în spitalele de boli infecţioase, începând cu data de 11 martie 2020 şi vor asigura necesarul pentru încă 30 de zile. În acest moment nu este pericolul de a rămâne fără capacitate de diagnosticare a coronavirusului, mai ales că Ministerul Apărării Naţionale, prin Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino din Bucureşti, a fost de acord să contribuie la acest efort comun cu dotările existente”, a explicat Ministerul.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a mai punctat că, în acest moment, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. Matei Balş, există în stoc 300 de teste, iar miercuri urmează să ajungă şi celelalte 3.000 comandate din timp.

Până în prezent au fost lucrate 1.179 de teste şi dintre acestea 1.150 sunt negative, în timp ce 29 sunt pozitive.

În ceea ce priveşte numărul de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus pe teritoriul României, Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a anunţat că, miercuri dimineaţa, a fost înregistrat al 31-lea astfel de caz: un bărbat în vârstă de 42 ani care a revenit din Veneţia pe 2 martie. Pacientul se află la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură