Ministerul Energiei plăteşte lunar 53.000 de euro pentru un spaţiu deţinut de un membru al “grupului de la Monaco” [PressHub]

(presshub.ro)

Ministerul Energiei plăteşte aproximativ 53.000 de euro pe lună pentru închirierea unui sediu. Contractul a fost încheiat în perioada ministrului liberal Virgil Popescu, iar proprietarul spaţiului este Răzvan Petrovici, un milionar care face parte din grupul de la Monaco, trimis în judecată pentru evaziune fiscală, relatează presshub.ro.

Potrivit sursei citate, anul trecut, Ministerul Energiei lansa o invitaţie de participare în vederea închirierii unui spaţiu într-o clădire de birouri. Conform documentului, obiectul contractului era “servicii de închiriere a unui spaţiu într-o clădire de birouri, dotat cu mobilier de birouri, utilităţi şi spaţii de parcare necesare pentru desfăşurarea activităţii Ministerului Energiei, conform cerinţelor din caietul de sarcini”.

Ministerul, care are 366 de angajaţi, era dispus să plătească 18,5 euro pe metru pătrat. Maxim 14 euro/mp pentru chirie şi 4.5 euro pentru utilităţi/întreţinere. Durata contractului este de 5 ani. Vechiul sediu nu mai corespundea cerinţelor pandemiei, distanţa dintre angajaţi fiind mai mică de 2 m, lucru “nerecomandat de specialişti”.

Pe 3 iunie 2021, Ministerul Energiei a semnat contractul de închiriere cu firma Vita Brevis SRL din comuna Snagov, pentru o suprafaţă de 4.240 de metri pătraţi, adică parter şi 8 etaje. La acestea se adaugă 73 mp spaţiu recepţie care a fost oferit cu titlu gratuit de Vita Brevis.

De asemenea, continuă sursa citată, în caietul de sarcini se precizează clar că imobilul de închiriat trebuie să fie o clădire de birouri. Totuşi, în realitate, imobilul respectiv este un bloc de locuinţe, deţinut în proporţie de 62% de firma lui Petrovici. Restul sunt apartamente normale, unii proprietari locuind în acest bloc din 1960.

“Ministerul ne-a intrat în casă, a blocat la propriu accesul normal în bloc. Proximitatea ministerului şi a oamenilor lui, plus invitaţi, investitori care stau prin holul blocului, ambasadori sau ce or fi care blochează intrarea crezând că totul este un office building, deci proximitatea a devenit atât de intimă şi de necivilă încât, pentru prima dată, m-am gândit ca pe viitor ar fi bine să iau în calcul o mutare”, a declarat un locatar al blocului pentru presshub.ro.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne