Ministerul britanic al Apărării: Oraşul ucrainean Severodoneţk este una dintre "priorităţile tactice imediate" ale Rusiei

(Serghei Bobylev / TASS / Getty Images)

Oraşul Severodoneţk, din regiunea ucraineană Luhansk (est), este una dintre "priorităţile tactice imediate" ale Rusiei, în timp ce forţele sale desfăşoară tancuri Terminator în zonă, a declarat Ministerul britanic al Apărării.

În cel mai recent raport se arată că singura companie operaţională a Rusiei de vehicule de sprijin pentru tancuri BMP-T Terminator a fost probabil desfăşurată pe axa Severodoneţk a ofensivei din Donbas.

"Prezenţa lor sugerează că în acest atac este implicată Gruparea Centrală de Forţe (CGF), care este singura formaţiune care pune în teren acest vehicul. CGF a suferit anterior pierderi grele în timp ce nu a reuşit să pătrundă în estul Kievului în prima fază a invaziei.

Rusia a dezvoltat Terminator după ce a identificat necesitatea de a oferi protecţie dedicată tancurilor de luptă principale pe care le-a folosit în timpul războaielor din Afganistan şi Cecenia.

Zona Severodoneţk rămâne una dintre priorităţile tactice imediate ale Rusiei. Cu toate acestea, cu un maxim de zece Terminator desfăşurate, este puţin probabil că acestea să aibă un impact semnificativ asupra campaniei", informează Ministerul britanic, citat de The Guardian.