Milos Raonic, accidentat, declară forfait pentru turneul de la Roland Garros

(THOMAS COEX / AFP / Getty Images)

Numărul 6 ATP, canadianul Milos Raonic, nu va fi prezent la turneul de Mare Şlem de la Roland Garros care va debuta duminică, declarând forfait din cauza unei operaţii la picior, care nu s-a vindecat complet, informează AFP.

"Sunt trist că sunt nevoit să declar, din păcate, forfait pentru Roland Garros în acest an. Am făcut totul pentru a fi într-o stare bună de sănătate şi gata la timp după operaţia mea", a mărturisit Raonic (24 ani) pe contul său Twitter.

"Vreau să-mi continui convalescenţa şi să mă pregătesc, în consecinţă, pentru a fi în formă maximă la Wimbledon şi Queens. Vă mulţumesc pentru sprijinul şi dragostea voastră", a mai spus jucătorul canadian.

Forfait-ul lui Raonic îi oferă spaniolului Rafael Nadal, actualul număr 7 mondial, ocazia să fie cap de serie numărul 6 la Roland Garros, turneul pe care campionul iberic l-a câştigat de nouă ori în cariera sa.

Milos Raonic s-a operat la piciorul drept după eliminarea în sferturile de finală ale turneului Masters 1.000 de la Madrid. El a resimţit dureri încă din timpul turneului de la Monte Carlo, în luna aprilie. În 2014, canadianul a atins sferturile de finală la Roland Garros, cel mai bun rezultat al său în capitala Franţei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport