Militarii ruşi de pe teritoriul Transnistriei vor învăţa limba de stat a Republicii Moldova

Ana Chitoroagă
21.04.2012

Militarii pacifişti ruşi de pe teritoriul Transnistriei vor învăţa limba de stat a Republicii Moldova. Potrivit nr2.ru, lecţiile fac parte din cadrul activităţilor de pregătire socială şi publică a soldaţilor aflaţi pe teritoriul transnistrean.

În acest context ofiţerul de presă al regiunii militare de vest, Alexandr Rojkov a precizat: "Conducerea Grupului Operativ al Trupelor Ruse (CGOT) consideră că introducerea acestei discipline va simplifica colaborarea soldaţilor cu localnicii, va lichida barierele din calea unei comunicări eficiente şi va spori autoritatea soldatului rus".

Rojkov a mai menţionat că iniţiativa de a învăţa limba de stat a regiunii în care se află, a fost susţinută şi de militari, care spun că interacţionează regulat cu localnicii.

Mai mult, ete elaborat un "manual" special, în care este indicat un minim necesar de cuvinte pe care militarii din forţele de menţinere a păcii trebuie să le cunoască.

Iar în scopul consolidării cunoştinţelor, soldaţii vor merge regulat la cursuri.

Potrivit Publika.TV, programul de pregătire specială mai include şi studierea situaţiei militare şi politice din zona de conflict, tradiţiile, dar şi istoria regiunii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor