Milioane de pesti morti gasiti intr-un port din California

O poza luata de pe un material video postat pe Youtube, infatisand milioanele de pesti morti care au aparut in Kings Harbor Marina in Rendondo Beach, Calif., marti.
O poza luata de pe un material video postat pe Youtube, infatisand milioanele de pesti morti care au aparut in Kings Harbor Marina in Rendondo Beach, Calif., marti. (Screenshot from Youtube.com)

Un numar imens de pesti ansoa morti au fost gasiti in Redondo Beach, din California, langa Los Angeles, potrivit stirilor din presa locala de marti.

Autoritatile au declarat pentru KABC-TV ca pestii, care numara milioane, s-au sufocat in portul King Marina.

Milioane de pesti au format o masa densa in port, iar in dimineata zilei de marti, atat de groaza incat unii proprietari de vase nu au putut sa isi scoata navele din port.

"Milioane de ansoa mor in portul nostru," sergentul de politie din Redondo Beach, Phil Keenan, a declarat pentru Reuters. "In acest moment motivul este necunoscut."

Administratorul orasului, Bill Workman, a afirmat, de asemenea, ca moartea ar putea fi cauzata de pierderea de oxigen, si nu de poluare.

"Nu sunt semne vizibile ca vreo toxina sa fi cauzat [moartea] si primele noastre evaluari indica faptul ca aceasta a fost de cauzata pierderea de oxigen", a spus Workman pentru Los Angeles Times. "Acest lucru este similar cu ceea ce am trait cu cinci ani in urma, dar acela a fost un eveniment distinct de expozie a algelor rosii, acum nu exista nici o decolorare a apei, nici o spuma deosebita in valuri."

Staci Gabrielli, un coordonator portuar, a declarat ca pestii au inotat in King Harbor ca sa scape de "valul rosu", o forma toxica de alge, a relatat KABC-TV.