Miliardarul Donald Trump anunţă că îl sprijină pe Mitt Romney în cursa pentru Casa Albă

Donald Trump
Donald Trump (Jeff J Mitchell / Getty Images)

Miliardarul american Donald Trump, care a cochetat el însuşi cu ideea de a candida la Casa Albă, şi-a anunţat joi sprijinul pentru Mitt Romney, favorit în cursa pentru obţinerea statutului de candidat al Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din 6 noiembrie, relatează BBC.

Trump a anunţat la Las Vegas, într-un hotel pe care îl deţine, că îl sprijină pe Mitt Romney. Anterior anunţului, circulau zvonuri că îşi va anunţa susţinerea pentru rivalul lui Romney, Newt Gingrich.

Candidaţii şi-au mutat campania în Nevada, după ce Romney a obţinut marţi o victorie răsunătoare în alegerile primare din Florida.

Persoane din anturajul lui Trump şi oficiali republicani au declarat că mogulul imobiliar şi totodată vedeta de reality show a vorbit miercuri noapte cu Romney, pentru a-şi anunţa susţinerea.

Anul trecut, volubilul om de afaceri a conchetat cu ideea participării în cursa prezidenţială ca un al treilea candidat, dar în cele din urmă a renunţat. Miercuri, Trump a declarat că are un anunţ de făcut în legătură cu alegerile prezidenţiale, dar nu a spus despre ce e vorba.

Luni, într-un interviu cu ABC News, Trump spunea că nu s-a decis încă dacă îl sprijină pe Romney sau pe Gingrich. "Îmi plac amândoi. Amândoi îmi vor susţinerea. Voi vedea ce se întâmplă, dar în scurt timp voi anunţa pe cine sprijin", a promis Trump.

Sprijinul pe care l-a obţinut de la Trump este o veste bună pentru Romney şi îl ajută să contracareze publicitatea negativă pe care şi-a atras-o după ce a făcut, miercuri, o remarcă neinspirată la CNN. El a spus că nu este îngrijorat de soarta celor foarte săraci, pentru că pentru aceştia există o "plasă de siguranţă", care, dacă va avea nevoie de reparaţii, o va repara. "Nu sunt îngrijorat nici de cei foarte bogaţi. Ei se descurcă bine", a adăugat Trump. "Sunt încurajat de inima Americii, de acei 90-95% dintre americani care se luptă", a spus Romney.

Gingrich l-a atacat imediat şi a scos în evidenţă că rivalul său a spus că nu-i pasă de cei săraci, de alegătorii obişnuiţi. "Sigur că sunt îngrijorat în legătură cu toţi americanii, săraci, bogaţi, clasa de mijloc, dar efortul meu se va concentra pe familiile cu venituri medii, care, cred eu, au fost cel mai puternic lovite de economia lui Obama", a explicat Romney.

Următoarea competiţie electorală republicană va avea loc sâmbătă, în Nevada, sub forma caucusurilor, iar Romney porneşte ca favorit detaşat. Statul Nevada va da 28 dintre cei 1.144 de delegaţi care vor vota pentru candidatul pe care îl susţin la convenţia republicană din august.