Mii de sinistraţi în urma inundaţiilor care au afectat judeţele Gorj, Vâlcea, Olt şi Argeş

Inundaţii
Inundaţii (Epoch Times România)

UPDATE. In urma evolutiei situatiei hidrometeorologice din bazinul superior al raului Vedea, hidrologii mentin si extind avertizarea cod rosu de inundatii, incepand de miercuri - ora 08:00 pe Vedea si pe afluentul sau Cotmeana din judetele Olt, Teleorman si Arges. Codul rosu in zona vizata expira joi la ora 8:00.

***

Inundaţiile au devastat mai multe localităţi din mai multe judeţe din ţară, cele mai afectate fiind judeţele Gorj, Vâlcea, Olt şi Argeş. Doi oameni au murit în judeţul Argeş, iar câteva mii de persoane au fost evacuate din zonele afectate.

Unele persoane prinse de viituri au fost salvate cu două elicoptere au survolat zonele inundate, iar militari ai armatei au intervenit pentru a-i ajuta pe sinistraţi.

Doi oameni din judeţul Argeş au murit din cauza viiturilor, iar o femeie însărcinată în luna a noua a rămas blocată cu ambulanţa printre puhoaie.

Un tren de persoane a deraiat între Piteşti şi Curtea de Argeş, în zona unui podeţ unde s-a produs o viitură. Militari au intervenit la Bascov, judeţul Argeş, pentru evacuarea persoanelor care au fost în locuri invadate de ape.

În comuna Făgeţelu din judeţul Olt, un cioban care supraveghea o turmă de oi pe o pajişte a fost surprins de o viitură pe pârâul Ciorâca, care s-a revărsat în urma ploilor abundente., acesta fiind găsit de localnicii după mai multe ore de căutări.

Pompierii, jandarmii şi salvamontiştii au ajutat oamenii toată noaptea. Cea mai gravă situaţie este în continuare în judeţele Gorj, Vâlcea, Olt şi Argeş.

Avertizarea hidrologilor cod roşu de inundaţii a fost prelungită până joi dimineaţă, iar râurile Gilort, Lotru şi Olteţ riscă să iasă din nou din matcă.

O viitură puternică a spulberat 70 de case din localitatea Vaideeni, judeţul Vâlcea. Aproximativ 1.000 de oameni şi-au văzut gospodăriile acoperite de apă şi mâl.

A fost nevoie de două elicoptere MAI şi 30 de militari pentru a salva sătenii blocaţi în mijlocul potopului. Un copil de 9 ani din localitatea Mălăia şi un bătrân de 77 de ani din Voineasa au avut probleme medicale şi au fost transportaţi la spital.

Mii de oameni au rămas fără casă sau gospodărie şi animale în urma inundaţiilor din ultimele zile şi zone întinse de terenuri au fost inundate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne