Mii de israelieni ies în stradă împotriva lui Netanyahu. Poliţia foloseşte tunuri cu apă în Tel Aviv

Protest împotriva guvernului Netanyahu în Tel Aviv, 24 februarie 2024 (YouTube Screenshot)
Epoch Times România
25.02.2024

Mii de persoane au manifestat sâmbătă seara în mai multe oraşe israeliene pentru eliberarea ostaticilor deţinuţi de organizaţia militantă palestiniană Hamas şi împotriva guvernului premierului Benjamin Netanyahu.

"Fac apel la cel mai eşuat guvern din istoria (Israelului): demisia!", a strigat un ofiţer în rezervă la cel mai mare miting din metropola de coastă Tel Aviv. Ofiţerul a fost rănit în actualul război din Fâşia Gaza.

Participanţii la protestul din Tel Aviv au purtat bannere cu inscripţia "Tu eşti liderul! Tu eşti de vină!", relatează Yahoo News, citând un raport DPA.

Un număr tot mai mare de critici îl acuză pe premierul Netanyahu că a gestionat greşit ţara înainte şi după atacul terorist lansat la data de 7 octombrie de către gruparea islamistă Hamas.

De asemenea, criticii îl acuză pe Netanyahu că ia toate deciziile în funcţie de propriului avantaj politic atunci când sunt probleme importante.

La Tel Aviv, un grup de opozanţi ai guvernului a încercat să blocheze o autostradă. Poliţia a folosit tunuri cu apă pentru a-i îndepărta pe demonstranţi, potrivit presei.

Mai mult, sâmbătă au fost organizate alte mitinguri la Ierusalim, Haifa, Beersheba şi în Cezareea, în faţa unei vile private a lui Netanyahu.

Soarta celor peste 130 de ostatici încă răpiţi de teroriştii din Fâşia Gaza afectează profund societatea israeliană.

Potrivit estimărilor israeliene, aproximativ 100 dintre ei sunt încă în viaţă.

În prezent, se poartă negocieri indirecte cu Hamas pentru a obţine eliberarea ostaticilor în schimbul prizonierilor palestinieni din închisorile israeliene.

În total, 105 din cele peste 250 de persoane răpite iniţial au fost eliberate în noiembrie, în cadrul unui armistiţiu în războiul din Gaza.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor