Mihaiu, după investigaţia Recorder privind BOR: Nu voi mai plăti nimic către parohii, decât după verificări amănunţite

Radu Mihaiu
Radu Mihaiu (Facebook / RaduMihaiuUSR)

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a reacţionat, miercuri, la noua investigaţie Recorder privind modul în care sunt folosiţi banii publici pentru construcţia şi reabilitarea de biserici, afirmând că nu va mai plăti niciun ban către parohii decât în urma unei verificări amănunţite care să arate că aceşti bani sunt “cheltuiţi corect şi nu la preţuri supraevaluate”.

Investigaţia a fost demarată în urma încercărilor eşuate ale jurnaliştilor de la Recorder de a obţine răspunsuri din partea Bisericii Ortodoxe Române cu privire la felul în care administrează fondurile publice.

“La capătul a opt luni de documentare, am descoperit o reţea secretă în care oameni de afaceri, politicieni şi prelaţi de la vârful Bisericii lucrează mână în mână într-o megaafacere: construcţia şi reabilitarea de biserici din bani publici. Toată această reţea operează cu binecuvântarea celui mai puternic om din Biserica Ortodoxă Română, pe care oamenii săi îl numesc Marele Alb”, a precizat Recorder.

În continuare, redăm mesajul integral postat de edilul Sectorului 2 pe pagina sa de Facebook:

Am urmărit cu mare interes investigaţia Recorder. Ştiam că sunt pe urmele a ceva necurat din moment ce ne-au cerut o serie de informaţii despre istoricul acestor ajutoare financiare, informaţii pe care le-am furnizat imediat. Într-un stat sănătos presa scoate la lumină astfel de probleme.

Am susţinut şi susţin în continuare sprijinirea a 2 componente ale activităţii bisericii: componenta culturală şi componenta socială.

În mandatul meu a fost votat sprijin financiar pentru 2 parohii şi o mânăstire:

- 450.000 lei pentru refacerea monumentului istoric Mănăstirea Plumbuita

- 430.000 lei pentru cantina socială de la Parohia Doamna Oltea

- 133.000 lei pentru centrul social de la Parohia Oţetari (nu 700.000 cât spune domnul Iorga în reportaj)

Nu toate sumele aprobate au fost plătite. Asigur toţi cetăţenii sectorului 2 că nu voi mai plăti niciun ban către parohii, decât în urma unei verificări amănunţite care să arate că aceşti bani sunt cheltuiţi corect, şi nu la preţuri supraevaluate.

E musai să se facă lumină rapid în aceste cazuri. Suspiciunile care planează acum asupra acestor achiziţii vor afecta chiar şi proiectele benefice pentru comunitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne