Mihai Ghimpu ameninţă că Partidul Liberal va părăsi AIE dacă socialistul Dodon va primi vreo funcţie

Presedintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu. (wikipedia.org)
Epoch Times România
17.03.2012

Mihai Ghimpu a declarat, pentru Radio Europa Liberă, că Partidul Liberal va părăsi Alianţa pentru Integrare Europeană dacă socialistul Dodon va primi vreo funcţie.

"Cu aceşti neafiliaţi s-a încheiat povestea. Gata. Alianţa are 59 de voturi şi dacă cineva din colegii noştri s-au înţeles, iarăşi, pe ascuns, ca şi cu Greceanîi, nişte funcţii pentru Dodon şi încearcă să le voteze cu comuniştii, înseamnă că PL-ul părăseşte Alianţa şi gata. Nu mai iertăm. Cu noi nimeni nu a discutat că dacă votează Dodon, o funcţie cutare sau cutare le va aparţine. Şi dacă au discutat pe la spate, atunci şi mai departe să guverneze cu Dodon. Dar PL-ul nu mai merge la acest fel de jocuri mârşave pe la spate. Noi nu vom vota nici o funcţie pentru Dodon", a precizat Ghimpu.

Preşedintele Partidului Liberal spune că Acordul de constituire a Alianţe rămâne intact, chiar dacă la funcţia supremă în stat a fost ales Nicolae Timofti, candidat apolitic.

"Acordul rămâne în vigoare. Eu am declarat public că cedez funcţia de speaker (n.r. - preşedinte al Parlamentului) pentru domnul Lupu întrucât se află în această funcţie. M-aş mulţumi dacă nu mă vor dezamăgi alegătorii care au mizat pe partidele componente ale Alianţei şi am face ceva pentru oameni. Cred că aceasta o să fie cea mai mare fericire pentru mine decât o funcţie şi la sfârşit să mă întâlnesc cu oameni nemulţumiţi şi săraci în continuare".

De asemenea, Mihai Ghimpu a declarat că, dacă liberalii vor părăsi AIE, nu înseamnă că vor fi în opoziţie. "De ce să ajungem în opoziţie? Să vedem unde o să ajungă acei care se duc cu Dodon, noi o să ajungem acolo unde trebuie, unde am fost, cu oamenii şi pentru oameni", a mai declarat preşedintele PL.

Candidatul la preşedinţia al AIE, Nicolae Timofti, a fost ales vineri preşedinte, după ce grupul socialiştilor condus de Igor Dodon a decis să voteze în favoarea sa. Înainte de decizia socialiştilor, Timofti avea asigurate 59 de voturi, în condiţiile în care avea nevoie de 61.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor