Michel Roth: „Nu sunteţi singuri, Moldova aparţine şi este o parte a Europei”

Steagul Germaniei
Steagul Germaniei (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Prim-ministrul Iurie Leancă a avut, duminică seară o întrevedere cu Ministrul de Stat pentru Afaceri Externe al Germaniei, Michael Roth, informează Biroul comunicare şi relaţii cu presă al Guvernului, scrie Moldpres. Oficialii au discutat despre agenda europeană a Republicii Moldova, în special, accelerarea reformelor din sectorul justiţiei, provocările din agricultură ca urmare a sancţiunilor impuse de Federaţia Rusă importului de fructe şi legume moldoveneşti, precum şi despre situaţia din regiune.

Iurie Leancă i-a mulţumit oficialului german pentru vizita întreprinsă şi a declarat că aceasta reprezintă un semn de solidaritate şi sprijin pentru Republica Moldova.

De asemenea, Iurie Leancă s-a referit la situaţia în care s-au pomenit agricultorii autohtoni ca urmare a restricţiilor impuse de Federaţia Rusă. „Este important să găsim noi pieţe de desfacere şi să ridicăm standardele de calitate în agricultură”, a subliniat şeful Executivului de la Chişinău.

La rândul său, Michel Roth a declarat că Germania sprijină deplin angajamentul european al Republicii Moldova. „Nu sunteţi singuri, Moldova aparţine şi este o parte a Europei”, a declarat oficialul de la Berlin.

De asemenea, Ministrul de Stat al Germaniei a menţionat că ratificarea Acordului de Asociere a R. Moldova la UE reprezintă o primă etapă, iar în cea de-a doua etapă se vor pune accentul pe continuarea agendei de reforme. Diplomatul german a menţionat că Moldova are sprijinul Berlinului pentru accelerarea reformelor din sectorul justiţiei.

La final, cei doi oficiali au abordat situaţia din Ucraina şi au conchis că dialogul este singura cale pentru soluţionare crizei din ţara vecină, exclusiv pe cale paşnică.