Meteo: Cum va fi vremea până pe 17 februarie

În următoarele zile vremea se va încălzi, după care va urma un proces de răcire, se menţionează în prognoza realizată de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru perioada 4-17 februarie.
(ROBYN BECK / AFP / GettyImages)
Cristina Boiangiu
05.02.2013

În următoarele zile vremea se va încălzi, după care va urma un proces de răcire, se menţionează în prognoza realizată de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru perioada 4-17 februarie. Aceasta a fost realizată pe baza informaţiilor primite de la Centrul european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Banat, vremea se va încălzi în primele două zile, apoi se va răci uşor în perioada 8 – 12 februarie. Începând cu 13 februarie, temperaturile vor mai creşte până la medii de 5...6 grade. Temperaturile minime vor fi negative, exceptând nopţile din 6 şi 7 februarie, când minimele se vor situa în jurul valorii de 0 grade Celsius.

Se vor înregistra precipitaţii în general slabe cantitativ, după 6 februarie, mai ales sub formă de ploaie (6-7 februarie), predominant ninsori între 8 şi 11 februarie şi mixte din 12 februarie până la sfârşitul intervalului.

În Crişana, temperatura maximă va ajunge la 8 grade Celsius, în primele două zile ale intervalului, apoi vremea se va răci, iar temperaturile diurne se vor situa, în perioada 8 – 12 februarie, la valori în jur de 2 grade Celsius. Din 13 februarie, se va încălzi uşor până la 4...5 grade la sfârşitul intervalului. Temperaturile nocturne vor fi apropiate de 0 grade în nopţile de 6 şi 7 februarie, în timp ce în restul intervalului vor fi negative şi vor fi cuprinse în medie între – 4 şi – 2 grade Celsius.

Se vor semnala precipitaţii în general slabe cantitativ pe parcursul întregului interval, predominant sub formă de ninsoare în prima zi şi în intervalul 8 - 12 februarie şi mixte în celelalte zile.

În Transilvania, vremea se va încălzi în primele două zile, când maximele termice vor urca până la 6...7 grade Celsius, apoi se va răci, ajungându-se la 0...2 grade până la sfârşitul intervalului. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului şi se vor situa în medie între – 6 şi – 3 grade Celsius, în prima săptămână şi între – 8 şi – 5 grade Celsius, în cea de a doua săptămână.

Din 6 februarie, temporar vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ sub formă de ploaie la început şi apoi ninsori în restul intervalului.

În Maramureş, maximele vor creşte în primele două zile până la 4...5 grade Celsius, apoi se va răci, astfel încât temperaturile diurne se vor situa, în perioada 8 – 12 februarie, la valori în jur de 0 grade Celsius. Din 13 februarie, se va încălzi până la 2...3 grade la sfârşitul intervalului. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului şi se vor situa, în medie, în jur de – 3 grade Celsius în perioada 5 – 8 februarie şi între – 7 şi – 4 grade Celsius până la sfârşitul intervalului.

Vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ în tot intervalul, mixte între 6-7 februarie şi predominant sub formă de ninsoare în restul intervalului.

În Moldova, se va încălzi uşor în primele două zile, când maximele vor ajunge la 6 grade Celsius, apoi temperaturile vor scădea până la 2 grade. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului şi se vor situa în medie între – 4 şi – 1 grad Celsius în prima săptămână şi între – 5 şi – 3 grade Celsius în cea de a doua săptămână.

Vor fi precipitaţii mixte pe 7 şi 8 februarie, iar pe 10 şi 11 februarie, predominant ninsori.

În Dobrogea, vremea va fi caldă în primele trei zile, când maximele vor atinge 8...10 grade Celsius, dar din 8 februarie, temperaturile diurne vor scădea uşor şi se vor situa între 4 şi 6 grade Celsius. În primele nopţi, temperaturile minime vor fi uşor pozitive, până la medii de 4 grade Celsius, dar începând din 9 februarie vor scădea uşor şi vor fi apropiate de pragul de îngheţ. Vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie.

În Muntenia, vremea va fi caldă în primele trei zile, când temperaturile maxime se vor situa în medie la valori de 9 grade Celsius. Din 8 februarie, valorile diurne vor scădea uşor şi se vor situa până la sfârşitul intervalului în medie în jur de 4 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi în medie apropiate de 0 grade până pe 8 februarie, după care vor scădea uşor şi se vor situa între – 4 şi – 2 grade Celsius.

Din 7 februarie, temporar se vor semnala precipitaţii.

În Oltenia, vremea va fi caldă, cu maxime de 7...9 grade Celsius, iar de pe 8 februarie, temperaturile diurne vor scădea uşor şi se vor situa, până la sfârşitul intervalului, în jurul valorii de 4 grade Celsius. Temperaturile nocturne vor fi în medie apropiate de 0 grade până pe 8 februarie, după care vor scădea uşor şi se vor situa între – 4 şi – 2 grade Celsius.

Temporar vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ, sub formă de ploaie (6-7 februarie) şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare în restul intervalului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor