Membru al parlamentului suedez: Shen Yun ‘Un spectacol extraordinar’

Teatrul Cirkus, Stockholm.
Teatrul Cirkus, Stockholm. (Roger Luo / The Epoch Times)

STOCKHOLM, Suedia – Compania Shen Yun Performing Arts, care se află în turneu în Europa, a sosit la Stockholm în ziua de 4 aprilie, pentru trei reprezentaţii. De pe scena teatrului Cirkus s-a auzit sunetul puternic al gongului orchestrei chineze ce a produs vibraţii în sala de teatru. La sunetul tobelor, cortina s-a ridicat.

Domnul Finn Bengtsson, membru al Parlamentului suedez, a lăudat spectacolul, numindu-l “un spectacol extraordinar.”

“Acest spectacol este cu adevarat profesional şi se schimbă mereu,” a spus el. Domnul Bengtsson, care este de profesie doctor şi politician, a văzut Shen Yun acum patru ani.

Compania newyorkeză de artă a spectacolelor, Shen Yun, este dedicată să reînvie cultura tradiţională chineză şi prezintă dans clasic chinez, muzică şi cântec, precum şi istorioare scurte reprezentând mituri şi istorie chineză, grupuri etnice şi tărâmuri divine.

Cultura tradiţională chineză a fost distrusă în timpul a 60 de ani de conducere comunistă şi în urma Revoluţiei Culturale din China, iar Shen Yun nu îşi poate susţine spectacolele în China sub conducerea actualului regim.

Domnul Bengtsson este de părere că regimul chinez nu-şi respectă cetăţenii şi a numit continua persecuţie a practicii spirituale Falun Dafa, un “dezastru.”

“Trebuie să acţionăm în această privinţă... Trebuie să facem ceva. Voi încerca să fac tot ce pot,” a spus el.

‘Este Uimitor’

Christina şi Stanley Hedstrom, care lucrează ca manager resurse umane respectiv inginer de aeronave, au fost prezenţi printre spectatori şi au fost încântaţi de ce au văzut.

“Este uluitor. Suntem atât de îndrăgostiţi de cultura chineză şi de muzica chineză,” a spus doamna Hedstrom.

Orchestra Shen Yun combină instrumente clasice occidentale cu instrumente tradiţionale chineze emiţând un sunet nou, armonios şi unic. Orchestra filarmonică occidentală este la bază, dar multe linii melodice sunt interpretate de instrumente tradiţionale chineze.

‘O experienţă incredibil de frumoasă’

Marlene Mattison, care lucrează în cadrul sistemului penitenciar suedez, s-a aflat printre spectatori împreună cu fiica sa.

“Este o experienţă incredibil de frumoasă să vezi o asemenea cultură. Am citit despre spectacol în ediţia specială a ziarului, aşa că am studiat şi am absorbit o parte din cultură. Este uimitor faptul că este veche de 5000 de ani,” a spus ea.

Publicul a fost foarte încântat, iar artiştii au fost aplaudaţi în repetate rânduri după o seară de istorie chineză şi trăire plină de culoare.

Reportaj realizat de Barbro Plogander

Shen Yun Performing Arts, cu sediul la New York, este compusă din trei companii ce susţin spectacole simultan în întreaga lume, cu misiunea de a reînvia cultura tradiţională chineză. Shen Yun Performing Arts International Company va prezenta spectacole la teatrul Cirkus din Stockholm până pe 6 aprilie.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi shenyunperformingarts.org

The Epoch Times este onorat să fie sponsor al companiei Shen Yun performing Arts.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură