Membru al Comisiei SRI: Avem de a face cu o nouă ipocrizie a liderilor PSD

Lucian Stanciu Viziteu
Lucian Stanciu Viziteu (Lucian Stanciu Viziteu / Facebook)

PSD e interesat doar de protocoalele Parchetului cu Serviciul Român de Informaţii nu şi de protocoalele cu DIPI pentru că doar SRI îi monitorizează când încalcă legea, a acuzat joi, în cadrul unui comunicat de presă, deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu, membru în Comisia SRI.

"Liderii PSD care au denunţat protocoalele semnate de Parchetul General sau de alte direcţii ale acestuia cu serviciile de informaţii au contestat doar înţelegerea cu Serviciul Român de Informaţii, deşi Parchetul a semnat astfel de protocoale cu mai multe servicii de informaţii. Singurul lucru care i-a deranjat însă a fost acela că pe baza protocolului cu SRI, serviciul de informaţii a colectat date despre faptele lor de corupţie. Tocmai de aceea, PSD a atacat la CCR protocolul cu SRI, cu scopul evident de a elimina din dosarele lor de corupţie informaţiile incriminatorii colectate pe baza protocoalelor. Însă, pentru că DIPI nu a fost implicat în mod real în lupta împotriva corupţiei, PSD nu este interesat de protocolul semnat de aceştia cu Parchetele", a declarat Viziteu.

Potrivit deputatului, serviciul de informaţii al Ministerului de Interne a semnat cu Parchetul general şi cu PNA protocoale secrete încă din 2005, protocoale cunoscute de întreaga conducere PSD, deoarece în aceşti 13 ani acestea au fost reînoite inclusiv cu semnătura lui Gabriel Oprea şi Tiberiu Niţu, adică un fost lider social-democrat şi un procuror-şef numit de acelaşi PSD.

Liderul USR arată că în acest caz avem de a face cu o nouă ipocrizie a liderilor PSD şi că asta arată că ei nu sunt interesaţi de existenţa acestor protocoale ci doar de acele protocoale care au permis cooperarea dintre instituţii în dosare de corupţie şi care au ajutat la anchetele parchetelor împotriva lor.

"Dacă DIPI ar fi susţinut activitatea parchetelor în zona de anti-corupţie probabil că liderii PSD ar fi atacat la CCR şi aceste protocoale. Nu au făcut acest lucru pentru că DIPI nu s-a implicat aproape deloc în lupta împotriva corupţiei iar astăzi serviciul este prin faptul că numirea directorului este făcută politic de către Ministrul de Interne. Protocolul din 2015 dintre Parchetul General şi DIPI prevede obligaţia procurorilor de a comunica în maxim 30 de zile modul de valorificare a informaţiilor, termenul fiind la jumătate comparativ cu protocolul similar cu SRI", a precizat Viziteu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne