Membrii Parlamentului Marii Britanii cer încetarea persecuţiei Falun Gong

Dr. Liu, preşedintele Asociaţiei Falun Dafa din Regatul Unit, la o aniversare a Zilei Internaţionale a Falun Dafa.
Dr. Liu, preşedintele Asociaţiei Falun Dafa din Regatul Unit, la o aniversare a Zilei Internaţionale a Falun Dafa. (The Epoch Times)

Dr. Liu putea cere sprijin politic prin folosirea unui megafon în Piaţa Parlamentului, în mijlocul discursurilor membrilor Parlamentului, însă el este ferm: nu are nicio agendă politică.

El afirma că scopul său este pur si simplu să salveze vieţile oamenilor nevinovaţi din China şi să readucă fundamentala libertate a credinţei acelor 100 de milioane de oameni.

Liu este preşedintele Asociaţiei Falun Dafa din Marea Britanie. A luat cuvântul în cadrul unei întruniri din Westminster în 12 iulie, menite să marcheze 13 ani de persecuţie desfăşurată în China asupra Falun Dafa – o disciplină spirituală de meditaţie care urmează tradiţia budistă şi taoistă a cultivării de sine.

Falun Dafa, cunoscută şi sub numele Falun Gong, s-a răspândit în întreaga Chină în anii 1990, dobândind o mare popularitate datorită beneficiilor aduse sănătăţii, fiind în conformitate cu principiile universale: adevăr, compasiune şi toleranţă.

La 20 iulie 1999, conducătorul de atunci al Partidului Comunist Chinez – Jiang Zemin – a iniţiat o campanie sistematică de persecutare a practicii, care, până atunci fusese adoptată de 100 de milioane de oameni din China.

De atunci, practicanţii Falun Gong au chemat politicieni şi guverne din întreaga lume să îi sprijine pentru încetarea persecuţiei.

Liu spune că Falun Gong a fost în mod deliberat etichetat greşit de către regimul comunist din China ca având un scop politic, pentru a crea o perdea de fum. Scopul, spune el, este să ascundă faptul că Partidul Comunist Chinez ţinteşte o practică spirituală inofensivă.

„Nu avem un plan politic dincolo de încetarea persecuţiei”, a spus în cadrul întrunirii de pe 12 iulie.

„De ce suntem în Westminster cerând ajutorul politicienilor? Pentru că dorim ca persecuţia să fie oprită şi considerăm că politicienii pot aduce o anumită presiune internaţională ce poate influenţa situaţia.

„De ce suntem atât de expliciţi în privinţa PCC-ului şi a naturii şi istoriei sale nefaste? Pentru că nu avem de ales decât sa îl înfăţişăm drept ceea ce este. Dacă vrem ca oamenii să înţeleagă natura persecuţiei şi să vadă dincolo de minciuni, trebuie să punem precis totul în contextul istoriei pline de vărsare de sânge şi minciuni a Partidului Comunist Chinez.”

Liu a spus că, anterior bruştei schimbări de atitudine, autorităţile chineze lăudaseră beneficiile aduse sănătăţii şi învăţăturile morale ale Falun Gong.

„Falun Gong este o practică de cultivare spirituală aparţinând tradiţiei chineze, una de cultivare a minţii şi corpului, care se întinde în timp cât însăşi istoria Chinei. Acest lucru a fost recunoscut în mod clar de către însuşi Partidul Comunist Chinez, prin intermediul studiilor oficiale dinaintea persecuţiei.”

A mai vorbit în cadrul mitingului de joi şi Julian Huppert, membru al Parlamentului, care a înaintat o moţiune de tip EDM, semnată de către 23 de membri ai Parlamentului, care cerea eliberarea din detenţie şi încarcerare a tuturor practicanţilor Falun Gong.

La vârf se află persoanele oficiale care au strâns mâna liderilor de guverne din străinătate şi care au devenit interpreţi principali în comerţul internaţional.

Huppert a afirmat: „Zeci de mii de practicanţi nevinovaţi Falun Gong au fost întemniţaţi, arestaţi sau condamnaţi. Mulţi au căzut victime tratamentului şi torturii brutale. Numărul morţilor care au fost raportate este tulburător.” Majoritatea covârşitoare a practicanţilor nu a fost reţinută în legătură cu vreun fel de acţiune ilegală sau de subminare, şi unica lor crimă este faptul că practică paşnic Falun Gong în conformitate cu dreptul lor uman fundamental al libertăţii de conştiinţă. Site-ul Falun Gong – Minghui International - listează 3.571 de morţi documentate cauzate de persecuţia din China. Alte site-uri Falun Gong afirmă că există peste 70.000 de cazuri de tortură înregistrate în detenţie.

Unele anchete efectuate asupra persecuţiei au estimat la mai multe sute de mii numărul de practicanţi Falun Gong care se află încarceraţi. Alte investigaţii estimează că zeci de mii de practicanţi Falun Gong au fost folosiţi pentru recoltarea de organe – organele lor au fost prelevate în timp ce erau încă în viaţă, spre a fi vândute pe piaţa neagră a donatorilor de organe.

Liu afirmă că, pentru a desfăşura persecuţia, există o ierarhie a oficialilor de la fiecare nivel, vinovaţi de crime împotriva umanităţii.

Conform domnului Liu, paznicii de la închisori sunt promovaţi sau pedepsiţi în funcţie de succesul obţinut în „transformarea” practicanţilor Falun Gong şi li se acordă prime pentru inventarea de noi metode de tortură. Puşcăriaşii sunt eliberaţi mai devreme dacă bat prizonierii Falun Gong.

Funcţionarii lagărelor de muncă sunt promovaţi sau retrogradaţi, în funcţie de îndeplinirea „cotelor de transformare”.

„La vârf se află persoanele oficiale care au strâns mâna liderilor de guverne din străinătate şi care au devenit interpreţi principali în comerţul internaţional.

În PCC există numeroşi oficiali cu mâinile pătate de sânge, în cei peste 13 ani de persecuţie, după cum afirmă Liu. „Acesta este unul dintre motivele pentru care se luptă cu atâta încrâncenare ca să ascundă adevărul despre Falun Gong şi despre persecuţie – pentru că se tem de pedeapsa pentru crimele lor – şi de ce nu s-au abătut niciodată de la scopul lor de a „eradica” Falun Gong.”

Ed Miles din partea Christian Solidarity Worldwide a spus: „Credem că nu este doar un drept politic şi legal fundamental ca oamenii să fie liberi să îşi aleagă credinţa, însă este şi o evidentă obligaţie morală a tuturor statelor ca să permită oamenilor să fie liberi a lua decizii privind asemenea probleme personale profunde.”

În conformitate cu European Friends of Falun Gong, numărul mare de oameni care părăsesc actualmente Partidul Comunist Chinez (evidenţiat de acest ziar) va putea doar să crească dacă persecuţia continuă.

„Perpetuarea persecuţiei lor asupra Falun Gong va servi numai la sporirea acestui mare exod, iar partidul va fi, în final, forţat să cedeze în faţa puterii adevăraţilor săi duşmani: adevărul şi libertatea. PCC este un măr care putrezeşte în interior cu repeziciune”, conform unei declaraţii date de European Friends of Falun Gong.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe