Membrii Comisiei Juridice s-au încuiat în sala de şedinţă ca să nu mai intre Şoşoacă cu forţa peste ei

Diana Şoşoacă
Diana Şoşoacă (Youtube - screenshot)

Membrii Comisiei Juridice a Senatului s-au încuiat, miercuri, în sala de şedinţe, cu cheia, pentru ca senatoarea Diana Şoşoacă să nu mai forţeze intrarea, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu 3 zile, relatează Ştirileprotv.ro. În timpul şedinţei, Comisia Juridică a discutat despre desfiinţarea Secţiei Speciale de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie dar şi despre incidentul cu senatoarea ex-AUR.

Potrivit sursei citate, membrii Comisiei au decis să solicite Agenţiei Naţionale de Medicamente şi Dispozitive Medicale, precum şi unei structuri din cadrul MApN să verifice dacă masca de plastic a senatoarei Diana Şoşoacă, de la care a pornit tot scandalul de marţi, este conformă cu normele sanitare de protecţie împotriva Covid-19.

În urma şedinţei de miercuri, preşedintele Comisiei Juridice, Iulia Scântei (PNL), a declarat că senatoarea Şoşoacă riscă să primească un avertisment public scris, pentru derapajele din ultima vreme, inclusiv nepurtarea măştii. În cazul în care va fi sancţionată astfel, Şoşoacă nu va mai putea lua cuvântul de la tribuna Parlamentului timp de trei luni.

Declaraţiile Iuliei Scântei vin în contextul în care, marţi, Şoşoacă a devenit protagonista unui nou scandal în Senat după ce a fost împiedicată să intre în sala de şedinţă a Comisiei Juridice pentru că nu purta o mască de protecţie conformă, ci una din plastic. Senatoarea a fost chemată la audieri înainte să fie sancţionată, la cererea liberalilor, pentru nerespectarea regulilor sanitare în Parlament.

În timpul acelui incident, senatoarea, cunoscută pentru mesajele sale anti-restricţii şi anti-mască, a acuzat că a fost “bruscată şi lovită” la “ordin”.

În cele din urmă, Şoşoacă a forţat uşa sălii de şedinţă, păzită de doi angajaţi ai Senatului, şi a intrat în sală, moment în care senatorii jurişti prezenţi acolo s-au ridicat şi au ieşit.

“Este un abuz. Aşteptăm poliţia. Dacă vor lupte cu mine, foarte bine. Eu reprezint românii, iar cetăţenii vor să mă lupt pentru drepturile lor”, a afirmat senatoarea, insistând că a forţat intrarea în sala de şedinţă din cauză că cei doi angajaţi ar fi vrut să îi strivească piciorul. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne