Membri ai personalului Marinei Le Pen luaţi în custodia poliţiei

Marine Le Pen, lidera Frontului Naţional francez.
Marine Le Pen, lidera Frontului Naţional francez. (Alain Jocard/AFP via Getty Images)

Politia franceză i-a reţinut miercuri pe bodyguardul şi seful de personal al candidatului prezidenţial de extremă dreapta Marine Le Pen, pentru a-i interoga în legătură cu o presupusă utilizare eronată a fondurilor UE pentru a plăti asistenţi parlamentari, a declarat avocatul lui Le Pen.

Conform sondajelor, Le Pen pare să fie în mod constant o favorită la câştigarea primei runde a alegerilor prezidenţiale din 23 aprilie dar, în acelaşi timp, sondajele arată că ea va pierde în cea de-a doua rundă din 7 mai – fie în faţa lui Fillon, fie în faţa candidatului independent de centru Emmanuel Macron.

Detenţiile survenite miercuri au avut loc după un raid poliţienesc desfăşurat luni la sediul Frontului Naţional al Marinei Le Pen, situat în vestul Parisului, în timp ce candidata prezidenţialăse afla în străinătate.

Fillon a scăzut în sondaje după ce a fost implicat într-un scandal la sfârşitul lunii ianuarie, dar de atunci procentajul său s-a stabilizat şi acum este mai mult sau mai puţin asemănător cu cel al lui Macron pentru celălalt loc în duel din 7 mai.

Scandalul ce îl implică pe Fillon a izbucnit după publicarea unui un articol în ziarul de satiră Le Canard Enchaine. Ziarul a susţinut că soţia sa, Penelope Fillon, a fost plătită cu 830.000 de euro în perioada în care a lucrat în funcţia de consilier parlamentar pentru soţul ei şi ulterior pentru înlocuitorul acestuia în Adunarea Naţională, Marc Joulaud.

Cele mai recente acuzaţii ridică, de asemenea, întrebări în ceea ce priveşte plăţile făcute de Fillon copiilor săi. Fillon susţine că soţia sa, Penelope, a muncit constant cât a fost membru în parlament şi că salariul ei mediu lunar de 3.700 euro (USD 4.000) a fost echitabil având în vedere că a studiat dreptul şi filosofia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe