Medvedev spune că e pregătit să moară pentru idealurile sale

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev (VLADIMIR RODIONOV/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
26.01.2012

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat la Universitatea de stat din Moscova că este dispus să moară pentru a-şi apăra idealurile.

Medvedev s-a întâlnit miercuri cu studenţi la Facultatea de Jurnalism din cadrul Universităţii Moscova.

"O situaţie revoluţionară serioasă se dezvoltă în ţară (..). Care ar fi comportamentul dumneavoastră personal în timpul unei revoluţii?", l-a întrebat un student.

"Sunteţi dispus să fiţi vizat de un proces populav şi să vă apăraţi toate deciziile şi idealurile?", a continuat studentul, care a spus că se numeşte Vladimir Kulikov.

"Vă daţi seama că aţi putea fi condamnat chiar şi la moarte? Sunteţi gata să o acceptaţi curajos şi clar, asemeni lui Saddam Hussein, sau veţi emigra în Coreea de Nord, ţară prietenă?", a adăugat el.

"Probabil că ai pus cea mai îndrăzneaţă întrebare din viaţa ta. Te felicit pentru asta (...). Îţi voi răspunde foarte sincer. Orice persoană aleasă preşedinte trebuie să fie pregătită pentru orice, iar eu sunt pregătit pentru orice", a spus Medvedev.

El a subliniat că, în pofida diferitelor previziuni privind viitorul apropiat al Rusiei şi alegerile din martie, o revoluţie este exclusă.

Studentul a întrebat din nou dacă Medvedev este dispus să moară pentru idealurile sale. "Dacă ai nevoie de un răspuns clar - bineînţeles că sunt pregătit să mor pentru idealurile mele", a răspuns el.

"Idealurile nu sunt numai Constituţia şi un set de valori înalte, includ şi familia, copiii şi restul", a adăugat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor