Meditatia are rezultate reale

Aderenti Falun Gong meditand in fata capitoliului pe 19 iulie 2009.
Aderenti Falun Gong meditand in fata capitoliului pe 19 iulie 2009. (Jim Giragosian / Epoch Times Staff)

Meditatia duce la schimbari reale in creierul uman. Aceasta este concluzia medicilor Spitalului Principal din Massachusetts. Personalul medical a condus un experiment stiintific unic, si rezultate i-au surprins pe toti.

In procesul pregatirii experimentului, a fost intocmit un program de meditatie pentru opt saptamani. Participantii la experiment au fost supusi examinarilor medicale, care au fost repetate, dupa finalizarea experimentului. Scopul acestora a fost identificarea schimbarilor care apar in activitatea creierului uman. Lista indicatorilor critici, supusi studiului a fost memoria. Apoi au urmat constiinta de sine si rezistenta la stres.

Rezultatele examinarii medicale a participantilor dupa finalizarea experimentului, a depasit cu mult asteptarile expertilor. Ei nu au putut sa prezica o astfel de eficienta, intr-un timp atat de scurt. Experimentul a demonstrat ca sunt suficiente doar opt saptamani de meditatie zilnica ca materia cenusie a creierului uman sa se schimbe vadit.

Revista «Neuroimaging» a devenit prima mass-media din lume care a publicat un material care confirma din punct de vedere medical eficacitatea mecanismului de meditatie. Redactorul revistei, Sara Lazar, si-a exprimat opinia ca multi oameni, printre care si medici, si-au format un punct de vedere unilateral fata de meditatie. Exista o perceptie ca cautarea armoniei interioare este scopul de baza al practicii de meditatie. Cu toate acestea, alte efecte benefice sunt trecute cu vederea - precum imbunatatirea concentratiei si relaxarea, care are un efect benefic asupra sistemului nervos uman.