Medicii de familie precizează că reţete compensate eliberează toţi medicii

(photos.com)
Epoch Times România
15.06.2011

Societatea Naţională de Medicină de Familie şi Federaţia Patronatelor îşi exprimă nedumerirea faţă de continuarea dezinformărilor ce afectează activitatea cabinetelor medicale, se arată într-un comunicat de presă transmis marţi AGERPRES.

"Dorim să precizăm că prescrierea de reţete compensate sau gratuite reprezintă finalizarea actului medical de către fiecare medic, indiferent de specialitate, fie că acel medic este din spital, din ambulatoriul de specialitate sau medic de familie. Medicul de familie poate prescrie aşadar reţete compensate exclusiv pentru consultaţiile acordate de el, cu excepţia situaţiilor în care se continuă un tratament prescris de medicul din spital, pentru care medicul din spital a prescris prima reţetă compensată pentru 30 de zile şi a eliberat o Scrisoare Medicală prin care recomandă continuarea tratamentului", se arată în comunicat.

Medicul de familie este penalizat dacă transcrie reţete ca rezultat al consultaţiei altor medici şi este de altfel nefiresc ca pacienţii să fie puşi pe drumuri inutile, precizează reprezentanţii medicilor de familie.

Reprezentanţii medicilor de familie precizează că reţete eliberează mediciii de familie, din ambulatoriu de specialitate, din spital.

Reacţia medicilor de familie vine urmare a apariţiei unor informaţii potrivit cărora reţete prescriu numai medicii de familie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor