Medic primar ATI la Spitalul Floreasca: În Bucureşti a scăzut rata de infectare, dar nu şi numărul celor internaţi

(Getty Images)

Medicul primar la secţia ATI de la Spitalul Floreasca Radu Tincu a avertizat, vineri, la postul B1 TV, că deşi în Bucureşti rata de infectare cu COVID-19 a scăzut sub 3 la 1000 de locuitori, în spitale situaţia rămâne în continuare gravă, ceea ce înseamnă că nu au fost imunizate suficiente persoane din categoriile vulnerabile.

"De la o rată de infectare de peste 7 la mia de locuitori, am ajuns la sub 3. Acest element se regăseşte în numărul de pacienţi care necesită spitalizare şi acces în Terapie Intensivă. Pe de altă parte, chiar dacă am scăzut acesta rată, nu avem o scădere a numărului de pacienţi din spital, ceea ce arată că încă nu am reuşit imunizarea grupelor vulnerabile, cum se întâmplă în alte ţări”, a explicat Tincu.

Medicul ATI a adăugat că „în România, încă avem o rată mare a deceselor, ceea ce arată că persoanele vulnerabile, vârstnicii şi cu boli cronice nu s-au imunizat într-un proces suficient de mare încât să se prevină formele severe”.

„Autorităţile nu trebuie să piardă din vedere persoanele vulnerabile, cu boli cronice, care nu vor veni cu maşina, să se vaccineze în centrele drive-thru, mulţi nu au acces la internet. Persoanele vulnerabile trebuie să reprezinte o prioritate pentru sistemul sanitar", a subliniat medicul.