Meciul de Cupa Davis dintre România şi Israel va avea loc la Sibiu

(THOMAS COEX / AFP / Getty Images)

Meciul dintre echipele masculine de tenis ale României şi Israelului, din primul tur al Grupei 1 valorice a zonei Europa-Africa, va avea loc la Sibiu, în perioada 6-8 martie, potrivit site-ului oficial al competiţiei. Meciul se va desfăşura pe zgură în Sala Sporturilor Transilvania.

Cele două echipe se întâlnesc pentru a patra oară, România câştigând toate cele trei confruntări anterioare, dar precedenta confruntare s-a desfăşurat acum 44 de ani. În septembrie anul trecut, România a învins Suedia cu 3-1 în baraj de menţinere în Grupa 1 zonală, în timp ce Israelul a fost învinsă cu 3-2 de Argentina, în Statele Unite, ratând promovarea în Grupa Mondială.

În faza următoare a Cupei Davis, România va întâlni Slovacia sau Slovenia, în funcţie de rezultatele celor două confruntări (vor fi adversare învinsele cu învinsele şi învingătoarele cu învingătoarele).

Cel mai bun tenisman român al momentului este Victor Hănescu (33 de ani), dar el s-a retras din echipa naţională. În top 500 ATP, România are doar patru jucători, Adrian Ungur (154 ATP), Marius Copil (201 ATP), Victor Crivoi (318 ATP) şi Petru-Alexandru Luncanu (478 ATP). La dublu, căpitanul nejucător Andrei Pavel contează pe perechea formată din Horia Tecău (16 ATP la dublu) şi Florin Mergea (24 ATP la dublu).
Cel mai bun jucător israelian este Dudi Sela (106 ATP), iar al doilea e Amir Weintraub (347 ATP).