Mechel Târgovişte îşi opreşte producţia de marţi până cel puţin în 10 ianuarie

Epoch Times România
26.11.2012

Laminoarele de la Mechel Târgovişte îşi vor opri, de marţi, producţia, urmând ca aceasta să fie reluată după data de 10 ianuarie 2013.

Liderul Sindicatului Metalurgistul de la Mechel Târgovişte, Gabriel Banu, a declarat că oamenii au mai fost trimişi în şomaj tehnic, dar nu perioade atât de lungi de timp.

“În perioada decembrie-ianuarie, am avut două - trei săptămâni oprit. Nu ca acum. Mai devreme de 10 ianuarie ni s-a spus că nu vom porni. Salariaţii vor fi trimişi acasă cu 80%, în afară de cei implicaţi în activităţile de reparaţii, revizii, curăţenie, pază, strâns de fier vechi, tăiat de fier vechi. Momentan, nu avem fier vechi, dacă ar fi să repornească Oţelăria, mai mult de o zi sau două”, a precizat Gabriel Banu.

Liderul de sindicat a menţionat că, în trimestrul al treilea, firma a ieşit pe profit, iar planul de producţie pentru 2012 a fost realizat înainte de termen.

Compania a anunţat, săptămâna trecută, printr-un comunicat, că întrerupe temporar producţia la uzinele din România şi Ucraina, din cauza situaţiilor nefavorabile de pe piaţa materiilor prime şi a produselor metalurgice, din cauza situaţiilor nefavorabile de pe piaţa materiilor prime şi a produselor metalurgice.

"Luând în consideraţie conjunctura nefavorabilă a preţurilor pe piaţa metalurgică europeană, pe fondul creşterii preţurilor materiilor prime şi cererii reduse de produse metalurgice finite, se opreşte temporar procesul de producţie la întreprinderile din România. Decizia de sistare s-a luat în scopul reducerii costurilor de producţie şi armonizării volumului de producţie cu cerinţele pieţei. La această decizie a contribuit şi faptul că planul de producţie pentru 2012 a fost realizat înainte de termen. Astfel, începând cu 21 şi 22 noiembrie 2012, se întrerupe temporar procesul de producţie de oţel la combinatul Mechel Târgovişte, respectiv la Ductil Steel punct de lucru Oţelu Roşu. De asemenea, după îndeplinirea programului de producţie pentru acest an, începând cu data de 27 noiembrie 2012 va fi oprită temporar activitatea de producţie a laminoarelor de la Mechel Târgovişte, iar de la 15 decembrie a.c. este planificată oprirea temporară a producţiei laminoarelor şi a producţiei de sârmă la Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Câmpia Turzii", a anunţat vineri compania.

Compania precizează că suspendarea temporară a producţiei nu va afecta volumul de vânzare a produselor metalurgice. Livrările aferente tuturor contractelor încheiate se vor realiza în regim normal, din stocurile existente.

Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia. Afacerile companiei includ patru segmente: minerit, siderurgie, feroaliaje şi energie electrică. În România, grupul Mechel este prezent prin şase întreprinderi metalurgice: Mechel Târgovişte, Mechel Reparaţii, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Laminorul Brăila.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor