Marius Niculae devine “chinez”

(JACK GUEZ / AFP / Getty Images)

Unul dintre golgheterii Ligii I la fotbal, Marius Niculae, este foarte aproape de semnarea unui contract cu Beijing Guoan, locul 3 din campionatul Chinei, unde este “ademenit” cu un salariu de peste 700.000 de euro pe sezon. Astfel, după ratarea transferului la Sporting Lisabona, cel mai bun marcator al Vasluiului din turul campionatului va pleca în cele din urmă de la echipa antrenată de Viorel Hizo. Pe lângă oferta din China, jucătorul de 31 de ani este dorit şi de Neftchi Baku din Azerbaidjan.

Chinezii au, însă, un atuu pentru achiziţionarea atacantului. Astfel, campionatul chinez se dispută pe sistemul primăvară – toamnă, iar acest lucru ar exclude ideea cum că jucătorul a evoluat deja la două echipe, acesta fiind motivul pentru care Niculae a ratat, acum câteva zile, plecarea la Sporting Lisabona.

Marius Niculae, care a ajuns la FC Vaslui în vara trecută de la Dinamo, a marcat 11 goluri pentru moldoveni în tur, iar agenţia specializată Transfermarkt cotează achiziţionarea sa la 2,5 milioane de euro.