Marine Le Pen îl avertizează pe Macron: "Există posibilitatea unui război civil"

Marine Le Pen
Marine Le Pen (Nicolas Liponne/NurPhoto via Getty Images)

Liderul francez de dreapta, Marine Le Pen, a retransmis sentimentele exprimate de numeroşi militari în cadrul unei scrisori publicate săptămâna aceasta, avertizându-l pe preşedintele Macron că există pericolul unui „război civil”, dacă nu rezolvă "problema" islamizării ţării.

Le Pen a făcut comentariile după publicarea scrisorii care a subliniat ca soldaţii francezi „luptă împotriva islamismului” în ţările periculoase din străinătate numai pentru ca guvernul francez să „(facă) concesii pe pământul nostru”.

„Dacă va izbucni un război civil, armata va menţine ordinea pe teritoriul Franţei, deoarece i se va cere acest lucru”, se menţionează în scrisoare.

Deşi o mare parte din establishmentul francez a respins scrisoarea ca fiind un mesaj al unei fracţiuni politice formate din extremişti de dreapta din cadrul armatei, Le Pen a luat partea autorilor scrisorii.

Le Pen a afirmat că scrisoarea oferă o evaluare „clară” a crizei de identitate cu care se confruntă Franţa şi problema islamistă.

„Există întotdeauna pericolul unui război civil”, a adăugat ea.

Franţa găzduieşte nenumărate ghetouri notorii în care populaţiile de imigranţi refuză să se integreze în societatea franceză. Multe dintre aceste zone sunt atât de periculoase, încât poliţiştii, lucrătorii de pe ambulanţe şi pompierii sunt atacaţi dacă se aventurează în zonele musulmane.