Marian Lupu este deranjat de scrisoarea FMI-ului

Preşedintele Parlamentului s-a arătat deranjat de faptul că Fondul Monetar Internaţional intervine cu astfel de scrisori.
Epoch Times
22.12.2011

Cu privire la scrisoarea confidenţială trimisă de şeful misiunii FMI pentru Moldova, Nikolai Gueorguiev, către preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, ultimul spune că nu ştie cine a făcut –o publică.

"Este pentru prima dată când o astfel de scrisoare se face publică. Rămâne de văzut cine a făcut-o publică şi ce interese a avut. Această scrisoare am primit-o, dar nu am distribuit-o. Din puntul meu de vedere, FMI nu a vrut ca scrisoarea să fie făcută publică. Această situaţie va fi o lecţie pentru FMI", a declarat preşedintele Parlamentului.

Totodată, preşedintele Parlamentului s-a arătat deranjat de faptul că Fondul Monetar Internaţional intervine cu astfel de scrisori, relatează Publika.TV.

"Din punctul meu de vedere... Un exemplu bun în acest sens ar fi comportamentul Băncii Mondiale şi al Uniunii Europene. Noi cu UE am convenit asupra unui pachet de legi şi nimeni nu a făcut nicio adresare oficială sau neoficială. Apreciez UE pentru respectul pentru suveranitatea ţării. FMI a fost nemulţumit în toamna acestui an, când s-a întârziat cu proiectul Legii bugetului, dar nu au fost făcute niciun fel de speculaţii", a declarat Marian Lupu.

Amintim că şeful misiunii FMI pentru Moldova, Nikolai Gueorguiev, a expediat o scrisoare preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu, în care îl atenţionează că Moldova întârzie cu aprobarea politicii fiscale pentru anul 2012. De asemenea, oficialul s-a arătat îngrijorat în legătură cu integritatea şi aprobarea la timp a reformei planificate ce ţine de politica fiscală, precum şi a bugetului de stat pentru 2012.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor