Marga se va întâlni în perioada următoare cu Clinton, Westerwelle, Hague şi va vizita Vaticanul

Andrei Marga, conferinţă de presă la MAE (Epoch Times România)
Epoch Times România
01.08.2012

Ministrul de externe, Andrei Marga, a prezentat, miercuri, programul vizitelor pe care le va efectua în perioada următoare, precum şi vizitele omologilor străini la Bucureşti.

”Vom avea, după datele care sunt, o discuţie la Washington, la secretarul de stat, la sfârşitul lunii septembrie-începutul lunii octombrie” şi la Vatican, la mijlocul lunii septembrie, a declarat Andrei Marga, care a mai anunţat că MAE pregăteşte o vizită a Papei Benedict al XVI-lea în România.

La 3 septembrie, va fi prezent la Bucureşti, ministrul francez de externe, Laurent Fabius, invitat la reuniunea anuală a diplomaţiei române. Tot la această reunine va veni şi Catherine Ashton, Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă şi de Securitate.

O vizită importantă este cea de la Berlin, 17-18 octombrie. În cadrul întrevederilor cu omologul Guido Westerwelle şi cu alţi reprezentanţi germani, ministrul Andrei Marga speră că se va da ”o nouă viteză şi o altă amploare cooperării dintre România şi Germania.

Ministrul de externe şi-a exprimat speranţa că în marja Adunării Generale a ONU va avea o discuţie cu omologul rus, Serghei Lavrov, pentru a aborda chestiunea extinderii cooperării dintre România şi Rusia.

Pe agendă se află şi o vizită la Viena, unde Andrei Marga se va întâlni cu şeful diplomaţiei austriece, şi la Varşovia, unde va avea o întrevedere cu ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski.

Andrei Marga va participa în Grecia la o trilaterală, în marja căreia va avea întrevederi cu ministrul de externe al Greciei şi al Bulgariei.

Totodată, la Bucureşti va veni ministrul de externe al Italiei şi cel al Suediei, precum şi şeful diplomaţiei turce, după ce Marga va vizita Ankara, pentru a semna ”un act foarte important de cooperare”.

O altă vizită importantă este cea de la Londra, unde Andrei Marga se va întâlni cu ministrul William Hague. Cei doi au mai avut recent o scurtă întrevedere, pe Aeroportul Otopeni, unde şeful diplomaţiei britanice a făcut o scurtă escală.

Andrei Marga a mai precizat că va efectua o vizită în Ungaria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor