Marga participă miercuri la reuniunea Comitetului Miniştrilor al Consiliului Europei

Ministrul afacerilor externe, Andrei Marga. (mae.ro)
Epoch Times România
22.05.2012

Ministrul afacerilor externe, Andrei Marga, va participa miercuri , la Strasbourg, la reuniunea Comitetului Miniştrilor al Consiliului Europei (CM CoE), sub mandatul Marii Britanii, care deţine preşedinţia în exerciţiu a Comitetului.

Actuala reuniune se desfăşoară într-o etapă în care organizaţia de la Strasbourg îşi redefineşte portofoliul de activităţi şi noua direcţie strategică pentru următoarea decadă.

Conform practicii, reuniunile Comitetului Miniştrilor al Consiliului Europei sunt structurate în două părţi, respectiv o sesiune formală, în cadrul căreia sunt adoptate decizii  privind activitatea curentă a organizaţiei de la Strasbourg, şi un segment  informal, interactiv.

Cel de-al doilea segment, informal, va fi dedicat discutării unor teme politice precum sprijinirea proceselor reformatoare din regiunile învecinate, respectiv depăşirea diviziunilor în protejarea drepturilor omului în Europa.

Şeful delegaţiei române va avea intervenţii cuprinzând abordările ţării noastre pe toate temele sus menţionate.

Reuniunea de la Strasbourg va marca şi momentul preluării, de către Albania, a preşedinţiei rotative a Comitetului Miniştrilor al Consiliului Europei, pe o perioadă de şase luni (mai – noiembrie 2012).

Comitetul de Miniştri este format din câte un reprezentant al fiecăruia dintre cele 47 de state membre. Preşedinţia Comitetului este asigurată, prin rotaţie, pe o durată de şase luni, schimbându-se cu fiecare sesiune potrivit ordinii alfabetului englez a statelor membre. Din anul 2004 sesiunile ministeriale se ţin o singură dată pe an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor