Maramureşul inclus de Naţional Geografic pe lista celor mai frumoase 20 locuri de vizitat în 2015.

Cimitirul Vesel din Săpânţa
Cimitirul Vesel din Săpânţa (Epoch Times România)

Tărâm al lemnului şi al unor tradiţii demult pierdute în alte părţi ale Europei, Maramureşul a fost inclus de Naţional Geographic în lista celor mai frumoase 20 locuri de vizitat în 2015, relatează B1 TV.

Denumit de celebra publicatie "Neînfricata lume veche", Maramureşul este prezentat turiştilor de pretutindeni ca un fel de tărâm de basm, atemporal, unde viaţa curge în funcţie de anotimpuri, unde mai totul este făcut din lemn - de la biserici până la uneltele din ferme - şi unde până şi vacile trăiesc într-un timp al lor, necontaminat de progres şi maşini.

“Vacilor mele nu le place iarba tăiată de o maşină", spune Ion Pop, în timp ce coseşte iarba pe o pajişte lângă satul Botiza. "Le place gustul curat al ierbii tăiate de mănă.

Până şi stelele strălucesc mai luminos în Maramureş. Turiştilor care vizitează zona le este recomandat să îşi petreacă o noapte în satul maramureşean Breb, unde pot să admire „cea mai frumoasă imagine a Căii Lactee” pe care ar putea-o vedea vreodată.

Bisericile de lemn din Maramureş, înscrise în patrimoniul mondial UNESCO, Cimitirul Vesel din localitatea Săpânţa, unde omul glumeşte cu moartea, prin crucile colorate, cu epitafuri despre şi pentru cei duşi, sunt şi ele recomandate de celebra publicaţie.

Fotografii cu bătrâne pregătind bucate tradiţionale, trăgând un porc legat cu sfoară, cu fete frumoase, strălucind în fuste cu flori, cu ţărani trebăluind în curţile lor, în ritmul naturii, întregesc tabloul unui Maramureş unde turiştii sunt învitaţi să evadeze din tumultul cotidian.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.