Măr modificat genetic ce străluceşte şi sfârâie la fiecare muşcătură

Măr
Măr (Epoch Times România)

Nu eşti satisfăcut cu varietăţile actuale de mere? O nouă varietate de mere modificate genetic sfârâie în gură la fiecare muşcătură, datorită prezenţei sucurilor efervescente.

După ani de cercetări, oamenii de ştiinţă ai companiei Lubera, aflată în Elveţia, au venit cu ideea mărului "Paradis Sparkling" .

Un manager al producţiei din cadrul companiei Lubera spune: ”Are o textură fină, dar o consistenţă tare, cu celule mari ce ţi se deschid in gură, eliberând multă aciditate şi zahăr care îţi dă senzaţia că bei o băutură carbogazoasă”.

A trebuit să treacă mulţi ani de zile petru a găsi combinaţia genetică perfectă pentru mărul "Paradis Sparkling", care ar trebui să fie asemănător carbonatării unui sifon, sau a unei şampanii.

Experţii de la Lubera au fost capabili să creeze mărul "Paradis Sparkling" prin intermediul încrucişării celor mai frumoase mere din Resi cu un soi măr din estul Germaniei, faimos pentru calitatea de a fi dulce, precum şi cu o varietate de măr numită Pirouette.

Senzaţia de pişcătură a mărului apare numai atunci când acesta este uscat, nu şi când este presat pentru obţinerea sucului său. Pomii ce dezvoltă acest tip de mere sunt acum disponibili pe piaţă, la un preţ ceva mai ridicat de 50 de dolari americani bucata.