Manifestaţia pro-europeană organizată de coaliţia de guvernare, în atenţia presei de peste Prut

Oraşul Chişinău.
Oraşul Chişinău. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Epoch Times România
31.10.2013

Pentru duminică, 3 noiembrie, partidele din Coaliţia de guvernare au anunţat un eveniment de amploare în Piaţa Marii Adunări Naţionale, acţiune care vine în susţinerea procesului de integrare a Republicii Moldova în UE, scrie Ziarul de Gardă.

Pe de altă parte, Adevărul denunţă apelurile combatanţilor, deportaţilor, academicienilor, oamenilor de artă etc., care cheamă populaţia la mitingul 'zis european' de duminică. Potrivit ziarului, avântul lor mobilizator trădează disperarea politicienilor. Şi descinderile ofiţerilor anticorupţie din ultimele zile dau de bănuit, scrie Adevărul, care adaugă că funcţionarii de la Bruxelles au mai văzut piruete de acest fel.

'De vineri, plătim mai mult pentru călătoriile interurbane', aminteşte Adevărul. Din 1 noiembrie, tarifele pentru călătoriile rutiere interurbane se scumpesc cu 10 bani (0,8 cenţi) pe kilometru. În timp ce pasagerii se plâng că scumpirea îi va arde la buzunar, operatorii rutieri vor şi mai mult de la Ministerul Transporturilor, care susţine însă că următoarea ajustare va avea loc abia în primăvara lui 2015.

Mai mulţi primari din Republica Moldova au organizat miercuri, la Strasbourg, un flash mob în faţa Consiliului Europei, solicitând forului european sprijin pentru ca noile prevederi din Legea finanţelor a Republicii Moldova să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2014, scrie Evenimentul Zilei Moldova. Ziarul aminteşte că proiectul care contribuie la descentralizarea puterii a fost votat în două lecturi de parlament, dar deputaţii tergiversează adoptarea acestuia şi în lectură finală. Mai mult, primarii au protestat în câteva rânduri şi la Chişinău, iar ulterior ar fi fost supuşi unor presiuni.

Complexul arhitectural 'Manuc-Bey' din oraşul Hânceşti va fi restaurat în 2014-2015, cu bani oferiţi de Autoritatea de Management al Programului Operaţional România-Moldova-Ucraina, notează Timpul. Complexul include nouă edificii care urmează să fie renovate. Este vorba de Conacul 'Manuc-Bey', care are 4 nivele, Clădirea Contesei, Castelul Vânătoresc, Casa Vechilului, Turnul de pază, Biserica armenească, fântâna arteziană, grajdurile şi trecerile subterane care încep din apropierea Conacului şi se extind sub tot oraşul Hânceşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor