Manda: Este prea devreme să răspund dacă Parlamentul va revizui legile justiţiei

Claudiu Manda
Claudiu Manda (Claudiu Manda)

Preşedintele Klaus Iohannis a respectat Constituţia când a promulgat Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, a apreciat senatorul PSD Claudiu Manda. Pe de altă parte, senatorul a susţinut că este prea devreme să răspundă dacă Parlamentul va revizui legile justiţiei, aşa cum a cerut şeful statului.

"E prea devreme să răspund eu astăzi (dacă va revizui Parlamentul legile justiţiei - n.r.). Am observat următorul lucru din declaraţiile domnului Iohannis: că respectă Constituţia, că era obligat să respecte Constituţia şi că a promulgat una dintre cele trei legi ale justiţiei. Parlamentul respectă Constituţia şi toate criticile pe care le-a făcut CCR la controlul de constituţionalitate. Parlamentul a revenit şi a corectat în aşa fel încât am respectat punctul de vedere al Curţii. Celelalte lucruri, cum ar trebui şi în ce sens ar trebui să reluăm şi să rediscutăm o lege care abia astăzi a fost promulgată şi care pune în acord deciziile CCR, directivele europene şi are controlul de la CCR în care spune că nu este niciun articol neconstituţional, nu e un subiect pe care să îl pot trata eu astăzi", a declarat Claudiu Manda, citat de Mediafax, la Parlament.

Reamintim că preşedintele Iohannis a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că este obligat să promulge modificările uneia dintre legile Justiţiei - legea 304/2004 - căci a epuizat toate căile constituţionale de atac, însă a cerut Parlamentului să o rediscute în toamnă, în următoarea sesiune parlamentară. Şi nu doar această lege, ci şi celelalte legi ale Justiţiei.

În acest context, şeful statului le-a reamintit parlamentarilor puterii că loialitatea lor trebuie să fie faţă de românii care îşi doresc să rămână în UE iar România să rămână o ţară respectată în lume. În România, standardul legislativ nu poate să fie dosarul penal al unui lider sau al altuia, a mai opinat preşedintele, precizând că standardul în materie de legiferare trebuie să redevină respectul pentru normele de drept intern european şi internaţional şi în primul rând, respectul pentru Constituţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne