Managerul Institutului "Marius Nasta" susţine că în octombrie vom ajunge zilnic la 10.000 de cazuri de COVID-19

Beatrice Mahler
Beatrice Mahler (Facebook/beatrice.mahler.75)

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, dr. Beatrice Mahler, a transmis că valul patru al pandemiei nu va fi mai blând decât cele anterioare, din contră, şi că se aşteaptă ca din octombrie să se înregistreze zilnic 10.000 de cazuri de COVID-19.

„În vară credeam că o să fie mai bine, dar la cum percepem în acest moment creşterea numărului de cazuri, la cum se vede din partea unde suntem noi, cadrele medicale, modul în care sunt afectaţi pacienţii şi cazurile care ne vin în spital, nu cred că va fi mai bine în acest val. Din contră, cred că nu vom avea exemplul Marii Britanii în care spitalele să nu fie atât de pline. În România va fi greu, va fi greu în spitale”, a declarat Mahler, la Digi24.ro.

Mahler a mai susţinut că la două săptămâni după începerea şcolilor, numărul zilnic de cazuri se va dubla sau chiar tripla şi că, în octombrie, dacă românii nu vor respecta regulile de prevenţie (masca, distanţare, igienă etc.) vom avea către zece mii de cazuri.

Medicul a mai ţinut să avertizeze că în prezent cazurile care ajung la ATI sunt mult mai grave iar simptomele din acest val sunt mult mai severe.

„Vedem că tot mai mulţi tineri sunt bolnavi. În terapie intensivă avem şapte pacienţi, iar din cei şapte, cinci sunt intubaţi. Avem o severitate a manifestărilor, o evoluţie mult mai rapidă către terapie intensivă a pacienţilor care se internează”, a declarat managerul Institutului "Marius Nasta".

Totodată, Beatrice Mahler a deplâns faptul că medicii au de-a face şi cu furia oamenilor, unii sunt revoltaţi şi susţin că se simt mai rău pentru că au venit în spital.

„Am avut această replică: am venit în spital şi mă simt mai rău decât când am venit”, explică medicul, care arată că boala evoluează la unele persoane în ciuda tratamentului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură